Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Pesto z tekvicových semiačok a oleja

Tekvicový olej je vynikajúci sám o sebe. Dávame si ho do šalátov, ráno si ním polievame omeletu a úžasný je iba tak s čerstvým kúskom chleba, ktorý si doň namáčame. 

Pesto z tekvicových semiačok a oleja
24. NOV 2015

Recept na cca 200 ml pesta

Čas prípravy: 15 minút

  • 100 g tekvicových semiačok
  • 2 veľké krste bazalkových lístkov, alebo lístkov z petržlenovej vňate (cca 30 g)
  • 40 g tvrdého syra
  • 100 ml tekvicového oleja
  • 40-50 ml olivového oleja
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie

Postup: 

Tekvicové semiačka opražíme na suchej panvici približne dve minútky, pokiaľ nám nezačnú "vyskakovať" na panvici. Odložíme ich bokom a necháme vychladnúť.

Do stolového mixéra dáme 100 ml tekvicového oleja, lístky bazalky, 40 g nastrúhaného syra (stačí nahrubo), 1-2 strúčiky pretlačeného, alebo nasekaného cesnaku, soľ, mleté čierne korenie a vychladnuté tekvicové semiačka. Začneme mixovať a postupne dolievame olivový olej. Môžeme ho pridať hneď na začiatku, ale radi ho prilievame takto nakoniec podľa požadovanej konzistencie pesta. Keď ho plánujeme použiť do placiek alebo na chlebíčky, robíme ho hustejšie, naopak, do cestovín redšie.

Namiesto bazalkových lístkov často používame aj lístky petržlenovej vňate.

A to je vlastne všetko. Čiže recept tipu, všetko do jedného mixéra a mixovať.

Pesto uskladňujeme v uzatvárateľnom pohári, a aby nám dlhšie vydržalo, nalejeme naň ešte trošku tekvicového alebo olivového oleja. Takto vydrží aj dva týždne.

Pesto môžeme aj zamraziť ako kocky ľadu.

Zdroj receptu: biteme.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Jednoduché pesto z medvedieho cesnakuJednoduché pesto z medvedieho cesnaku

Chutné pesto. 

 

 

Pesto zo sušených paradajokPesto zo sušených paradajok

Dá sa použiť do cestovín, ako nátierka na chlieb či plnka, alebo s chrumkavou čerstvou zeleninou.

 

Spestrite si zdravé pokrmy pestomSpestrite si zdravé pokrmy pestom

Pesto je špecialitou talianskej kuchyne. Dnes sa vďaka fantázii fanúšikov varenia stáva obľúbeným po celom svete a môžeme si pochutnávať na nápaditých kombináciách. 


Anketa

Posilňujete svoju imunitu v jeseni?

Áno, jem viac ovocia a zeleniny.
Áno, užívam výživové doplnky.
Jem zdravo a cvičím po celý rok.
Nie, nerobím pre to nič výnimočné.

Celkom hlasovalo: 89

Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pesto z tekvicových semiačok a oleja

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.