Nekvasený ražný chlieb od pani Jarky
Tento recept na chutný chlebík nám poslala naša čitateľka, pani Jarka. Tešíme sa, že máme ďalší skvelý recept, o ktorý sa s vami veľmi radi podelíme.
SUROVINY
- 1 kg ražnej múky
- 1/2 l acidofilného mlieka
- 1 čl soli
- 2 čl sódy bikarbóny (neprežeňme množstvo, inak bude v chlebíku cítiť sódu)
POSTUP
Vypracujeme cesto. Ak sa nám zdá cesto tuhé, môžeme pridať trocha vlažného zeleného čaju. A dáme mu formu nízkeho bochníka – keďže cesto nevyrastie, aby sa prepieklo. Rozohrejeme rúru na 220 stupňov a 20 minút pečieme. Potom vyberieme, potrieme vodou a dáme ešte na 15 minút do rúry.
Do cesta môžeme počas miesenia pridať ľanové semienka, slnečnicové semienka alebo tekvicové. Rovnako môžeme vrch bochníka potrieť vodou a posypať semienkami. Fantázii sa medze nekladú. Chlebík je veľmi chutný, vhodný aj ako príloha pri diéte na odstránenie kandidy.
Zdroj foto: Jarka Hríbiková
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Bochníky z ražnej a konopnej múky s avokádom
Nosnou zložkou je ražná celozrnná múka.
Celozrnný chlieb s grahamovou múkou
Tento chlieb je veľmi jednoduchým domácim výrobkom a zvládnu ho aj začiatočníci.
Domáci chlieb s červenou šošovicou
Maniok (alebo tapioca, yuca, cassava) je škrob, ktorý obsahuje tropická hľuza.
Diskusia k článku - Nekvasený ražný chlieb od pani Jarky
Nový príspevok
Ja mám priamo na chlieb urceny taky vrubkovany japonsky noz z oblou cepelou z dellinger-u z damaškovej ocele a pracuje sa s ním fantasticky
Suprovy je a nezduva z neho co je pre mna zaklad lebo pecivo mi celkom nejak dobre nerobi...len mam otazocku asi tak obecnu ze ako pripadne cim ten chlieb krajate aby ste nemali milion odrobiniek ?