Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Nekvasený ražný chlieb od pani Jarky

Jarka Hríbiková

Tento recept na chutný chlebík nám poslala naša čitateľka, pani Jarka. Tešíme sa, že máme ďalší skvelý recept, o ktorý sa s vami veľmi radi podelíme.

Nekvasený ražný chlieb od pani Jarky
8. MAR 2016

SUROVINY

  • 1 kg ražnej múky
  • 1/2 l acidofilného mlieka
  • 1 čl soli
  • 2 čl sódy bikarbóny (neprežeňme množstvo, inak bude v chlebíku cítiť sódu)

POSTUP

Vypracujeme cesto. Ak sa nám zdá cesto tuhé, môžeme pridať trocha vlažného zeleného čaju. A dáme mu formu nízkeho bochníka – keďže cesto nevyrastie, aby sa prepieklo. Rozohrejeme rúru na 220 stupňov a 20 minút pečieme. Potom vyberieme, potrieme vodou a dáme ešte na 15 minút do rúry. 

Do cesta môžeme počas miesenia pridať ľanové semienka, slnečnicové semienka alebo tekvicové. Rovnako môžeme vrch bochníka potrieť vodou a posypať semienkami. Fantázii sa medze nekladú. Chlebík je veľmi chutný, vhodný aj ako príloha pri diéte na odstránenie kandidy.

chlieb
Zdroj foto: Jarka Hríbiková

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Bochníky z ražnej a konopnej múky s avokádomBochníky z ražnej a konopnej múky s avokádom

Nosnou zložkou je ražná celozrnná múka.

 

 

Celozrnný chlieb s grahamovou múkouCelozrnný chlieb s grahamovou múkou

Tento chlieb je veľmi jednoduchým domácim výrobkom a zvládnu ho aj začiatočníci. 

 

Domáci chlieb s červenou šošovicou / bezlepkový/Domáci chlieb s červenou šošovicou

Maniok (alebo tapioca, yuca, cassava) je škrob, ktorý obsahuje tropická hľuza.


DISKUSIA K ČLÁNKU (2)

Diskusia k článku - Nekvasený ražný chlieb od pani Jarky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

tanya
tanya
 30.6.2019 21:34

Ja mám priamo na chlieb urceny taky vrubkovany japonsky noz z oblou cepelou z dellinger-u z damaškovej ocele a pracuje sa s ním fantasticky

 
tanya
tanya
 30.6.2019 17:24

Suprovy je a nezduva z neho co je pre mna zaklad lebo pecivo mi celkom nejak dobre nerobi...len mam otazocku asi tak obecnu ze ako pripadne cim ten chlieb krajate aby ste nemali milion odrobiniek ?