8. MAR 2016

Nekvasený ražný chlieb od pani Jarky

Jarka Hríbiková

Tento recept na chutný chlebík nám poslala naša čitateľka, pani Jarka. Tešíme sa, že máme ďalší skvelý recept, o ktorý sa s vami veľmi radi podelíme.

SUROVINY

  • 1 kg ražnej múky
  • 1/2 l acidofilného mlieka
  • 1 čl soli
  • 2 čl sódy bikarbóny (neprežeňme množstvo, inak bude v chlebíku cítiť sódu)

POSTUP

Vypracujeme cesto. Ak sa nám zdá cesto tuhé, môžeme pridať trocha vlažného zeleného čaju. A dáme mu formu nízkeho bochníka – keďže cesto nevyrastie, aby sa prepieklo. Rozohrejeme rúru na 220 stupňov a 20 minút pečieme. Potom vyberieme, potrieme vodou a dáme ešte na 15 minút do rúry. 

Do cesta môžeme počas miesenia pridať ľanové semienka, slnečnicové semienka alebo tekvicové. Rovnako môžeme vrch bochníka potrieť vodou a posypať semienkami. Fantázii sa medze nekladú. Chlebík je veľmi chutný, vhodný aj ako príloha pri diéte na odstránenie kandidy.

chlieb
Zdroj foto: Jarka Hríbiková

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Bochníky z ražnej a konopnej múky s avokádomBochníky z ražnej a konopnej múky s avokádom

Nosnou zložkou je ražná celozrnná múka.

 

 

Celozrnný chlieb s grahamovou múkouCelozrnný chlieb s grahamovou múkou

Tento chlieb je veľmi jednoduchým domácim výrobkom a zvládnu ho aj začiatočníci. 

 

Domáci chlieb s červenou šošovicou / bezlepkový/Domáci chlieb s červenou šošovicou

Maniok (alebo tapioca, yuca, cassava) je škrob, ktorý obsahuje tropická hľuza.


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Nekvasený ražný chlieb od pani Jarky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.