Domáce čokoládové tyčinky s proteínom
Ak hľadáte tyčinku, ktorá by zodpovedala vašim požiadavkám a bola zdravšia, chutnejšia a vhodná aj pre alergikov, nie vždy takú nájdete.
Suroviny na 12 tyčiniek s hmotnosťou 40 gramov:
- 360 g červenej ľadvinkovej fazule v plechovke
- 50 g kokosového tuku
- 70 g proteínu v prášku
- 80 g agáve alebo medu, alebo javorového sirupu
- 15 g kvalitného kakaa
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL vanilkového extraktu
- štipka soli
- 20 g kvalitných čokoládových čipsov 70-80 %
Príprava:
Fazuľu sceďte z nálevu a nechajte odkvapkať. V mixéri ju rozmixujte. Pridajte kokosový tuk, sirup z agáve, štipku soli, prášok do pečiva a opäť zmixujte. Pridajte proteínový prášok a dobre zapracujte. Do tejto hmoty nakoniec pridajte nasekanú čokoládu. Plech s rozmerom 26x18 cm vyložte nebieleným papierom na pečenie a hmotu rovnomerne rozotrite do výšky cca 1 cm. Pečte pri teplote 180 °C 16-18 minút. Tyčinky po upečení ostávajú mäkké, ako keby nedopečené. Je potrebné ich aspoň na 5 hodín uložiť v chladničke. Po vychladení nakrájajte tyčinky a skladujte ich v chlade v skladovacej nádobe. Vydržia niekoľko dní. Sú krehkejšie ako tie z obchodu.
Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Banánovo-ovsené energetické tyčinky
Sú vhodné na cesty, šport, do prírody i do práce.
Všetci máme občas chuť na mlsanie.
Zasýtia a sú výživné.