26. AUG 2015

Zapekaná cuketa s olivami a parmezánom

Cuketa je momentálne v kurze. Čo sa tak s ňou trocha pohrať a vytvoriť z nej chutné jedlo? 

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 1 väčšiu, alebo dve menšie cukety
  • 4 ks kríčkových paradajok
  • 100 g čiernych olív
  • olivový olej
  • soľ
  • 30 g strúhaného parmezánu
  • rozmarín

Postup: 

Zapekaciu misku natrieme olivovým olejom a cuketu si škrabkou na zemiaky našúpeme pozdĺžne na plátky. Takto urobené plátky stáčame do slimáčikov a ukladáme vedľa seba do zapekacej misky. Keď máme cuketu poukladanú, nakrájame si paradajky na kolieska a vložíme ich medzi cuketových slimáčikov. Čierne olivy si nakrájame a nasypeme ich na cukety. Nakoniec všetko ešte trocha pokvapkáme olivovým olejom, posolíme a posypeme strúhaným parmezánom a rozmarínom. Vložíme do rúry pod gril a pri 200 stupňoch pečieme cca 20 minút.

Zdroj receptu: fitshaker.sk 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Cuketový posúch s ricottou, baklažánom a bylinkami /celozrnný/Cuketový posúch s ricottou, baklažánom a bylinkami

 

 

 

Dusená cuketka s kuskusomDusená cuketka s kuskusom

 

 

 

Chrumkavé cuketové plackyChrumkavé cuketové placky


Autor článku

Fitshaker

Fitshaker .sk

Fitshaker je virtuálne fitko pre ženy, kde si môžu zacvičiť svoje obľúbená cvičenia v pohodlí svojho domova prostredníctvom videí. Ideálne pre všetky zaneprázdnené ženy, mamičky, či tehuľky, ktorým záleží na svojej postave.

http://www.fitshaker.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zapekaná cuketa s olivami a parmezánom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.