Ryžové rezance s hovädzím mäsom
9. MAR 2017

Ryžové rezance s hovädzím mäsom

Ryžové rezance sú mojou obľúbenou minútkou, sú hotové do 10-tich minút a navyše sa takto šikovne zbavím zvyškov z chladničky, ktoré mi je ľúto vyhodiť.

Ingrediencie:

  • ryžové rezance
  • hovädzie rezančeky 
  • 2 mrkvy
  • 1 stredne veľká cuketa
  • 3 šalotky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • mrazený hrášok 
  • olivový/kokosový olej
  • 2 PL karí pasty
  • 3 PL rybacej omáčky
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 3 cm nastrúhaného zázvoru
  • soľ, korenie
  • 3 PL bieleho sézamu

Postup:

V miske si zmiešame olivový olej, rybaciu a sójovú omáčku, zázvor a mleté čierne korenie. Hovädzie rezančeky necháme marinovať v tejto zmesi minimálne 30 minút. Cibuľu a cesnak nakrájame najemno, zeleninu očistíme a nakrájame na tenké pásiky. Ryžové rezance uvaríme podľa návodu v osolenej vode s 1 PL olivového oleja. Uvarené rezance precedíme cez sitko a prelejeme studenou vodou, aby sa nezlepili. Vo woku si na olivovom oleji orestujeme cesnak, pridáme mäso a sprudka orestujeme. Hotové mäso preložíme z woku do misky. Na woku si orestujeme olivový olej, karí pastu a šalotky, pridáme zeleninu podľa tvrdosti (najprv hrášok, mrkvu a nakoniec cuketu). Do woku pridáme mäso a rezance a všetko premiešame. Nakoniec posypeme opraženými sezamovými semiačkami.

Zdroj: foodbloger.com


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Ryžové rezance s hovädzím mäsom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1425
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.