Cícerová panvička

Jana Šimkovičová

„Osobne mám veľmi rada kombináciu zeleniny a strukovín. Zvláštnosť receptu je vo vynikajúcej chuti, ktorú dodáva tomuto jedlu práve zmes korenia, ktorá je v ňom použitá. Zvyknem ho jedávať na obed alebo aj na večeru, najmä po výdatnom tréningu.“ vraví Jana Šimkovičová, autorka receptu a zakladateľka portálu CVIČTE.SK.

Cícerová panvička, Jana Šimkovičová, kniha ZDRAVÉ RÝCHLOVKY
Zdroj: Jana Šimkovičová, kniha ZDRAVÉ RÝCHLOVKY
18. NOV 2017

Vhodné pre: Bez laktózy, Bez lepku

Porcie: 4 ks

Čas prípravy:  20 min.

Suroviny:

200 g cícera

100 g hrášku

4 PL masla ghí

1 ČL rasce

1 ČL horčičných semienok 2 ČL karí korenia 

1 ČL sladkej červenej papriky

1 ČL škorice

2 strúčiky cesnaku 

2 stredne veľké mrkvy 

1 sladký zemiak (batat)

1 cibuľa

štipka čierneho korenia 

štipka himalájskej soli

cícerová panvička

Postup:

1.Batat nakrájame na širšie pásiky a dáme variť, kým nie je mäkký. Varíme spolu aj hrášok s mrkvou, kým nie sú mäkké. 

2. Nakrájame si cibuľu a cesnak na drobné kúsky. Na panvici rozpálime ghí, pridáme horčičné semienka a pražíme ich, kým sa nezačnú točiť a pukať. 

3. Pridáme rascu a minútku opražíme, kým nezačne peniť. 

4. Doplníme zvyšok korenín, opražíme cibuľu a cesnak. Zalejeme zhruba 1 dcl vody a celú zmes necháme 2 minúty prevrieť. 

5. Pridáme cícer, ktorý opražíme dozlatista. Nakoniec zeleninu a všetko spolu premiešame a dochutíme štipkou soli.

 

Tento zdravý a rýchly recept, ktorý pripravíte jednoducho a do 30 minút nájdete v bestselleri ZDRAVÉ RÝCHLOVKY.

Zdrave rychlovky Cover Foto Banner


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cícerová panvička

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1820
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.