2. NOV 2015

Zdravá jablková štrúdľa ako od babičky

Štrúdľa zo špaldovej múky.

Čo budeme potrebovať?

  • 350 g špaldovej celozrnnej múky
  • 150 ml plnotučného mlieka
  •  7 stredne veľkých jabĺk
  •  ½ droždia
  •  3 lyžice medu
  •  škoricu

Postup: 

Do 150 ml teplého mlieka nadrobíme 1/2 droždia a necháme odstáť 10 minút, vznikne nám kvások. Zmiešame ho s múkou. Cesto necháme vykysnúť.

Ošupeme a nastrúhame jablká. Pridáme do nich lyžicu medu, lyžičku škorice a premiešame.

Vykysnuté cesto si rovnomerne rozvaľkáme do obdĺžnika a potrieme lyžicou medu. Vysypeme a rovnomerne rozložíme postrúhané jablká a posypeme čajovou lyžičkou škorice.

Ešte na záver potrieme jablká lyžicou medu a cesto pomaly zatočíme a dáme na plech. Pečieme pri 190 stupňoch cca 45 minút.

Zdroj receptu: fitshaker.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Mrkvové koláčikyMrkvové koláčiky

Koláčiky bez pridaného cukru. 

 

Netradičný koláč z 5 surovínNetradičný koláč z piatich surovín

Obľubujeme recepty, ktoré sú len z niekoľkých ingrediencií. A vy?

 

Tradičný makový závin na zdravý spôsobTradičný makový závin na zdravý spôsob

Makový závin je tradičným pokrmom našich babičiek, ktorý má rád azda každý. 

 


Autor článku

Fitshaker

Fitshaker .sk

Fitshaker je virtuálne fitko pre ženy, kde si môžu zacvičiť svoje obľúbená cvičenia v pohodlí svojho domova prostredníctvom videí. Ideálne pre všetky zaneprázdnené ženy, mamičky, či tehuľky, ktorým záleží na svojej postave.

http://www.fitshaker.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zdravá jablková štrúdľa ako od babičky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.