Šťavnatá fit bublanina

Jana Šimkovičová

Ak vyskúšate túto verziu bublaniny, už nebudete chcieť inú. Je vláčna, šťavnatá a vhodná nielen ako dezert, ale aj na raňajky. 

Šťavnatá fit bublanina
Zdroj: Jana Šimkovičová
17. JUL 2018

Dlhšie som rozmýšľala ako pripraviť bublaninu tak, aby to nebola sama múka s ovocím. Tak som znížila pomer múky a pridala viac vajíčok a jogurt, ktorý urobil zaujímavé cesto. Na tomto koláči ma baví, že drží skvele pokope, chutí šťavnato a neslúži len ako forma dezertu. Pokiaľ máte radi sladké, nahradíte ním aj raňajky.

Suroviny:

  • 210g hladkej špaldovej múky
  • 120g ovsenej múky
  • 3 vajíčka
  • 3 bielka
  • 210g bieleho jogurtu
  • 1/2 balenia kypriaceho prášku do pečiva
  • 5 PL kokosového / trstinového cukru 
  • 200 ml mlieka
  • Marhule alebo iné ovocie

Bublanina

Postup:

  • Všetky ingrediencie okrem mlieka zmiešame. Ak nemáte ovsenú múku, rozmixujte ovsené vločky.
  • Mlieko pridávame postupne ako posledné. Skúšala som aj rastlinné mlieka ako ryžové, či mandľové a bublanina vyšla rovnako. 
  • Konzistencia cesto by mala byť riedšia. Ak bude potrebné pridajte viac mlieka.
  • Plech (väčší) vystelieme papierom na pečenie a cesto rovnomerne vylejeme.
  • Na vrch poukladáme ovocie. Ja som použila kombináciu marhúľ a ríbezli.
  • Pečieme pri teplote 180°C na 25 - 30 minút.

Dobrú chuť!


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Šťavnatá fit bublanina

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2198
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.