Špaldové sušienky nielen na Vianoce

Mäkkučké, nie príliš sladké a s príchuťou Vianoc. Sušienky, ktoré chutia deťom, ale i dospelým. 

Špaldové sušienky nielen na Vianoce
Zdroj: Jana Šimkovičová
8. DEC 2018

Týmito sušienkami otvárame rodinné vianočné pečenie. Každý rok si ich upečieme spolu s deťmi ako úplne prvé koláčiky. Deti si ich zároveň berú ako desiatu do školy. Rovnako tak nimi obdarúvame rodinu i známych. S cestom sa pracuje veľmi jednoducho a upečené ich máte za pár minút. Ak hľadáte zdravšiu, a nie príliš kalorickú alternatívu vianočných koláčikov, vyskúšajte tento recept. 

Počet: 50 ks

Príprava cesta: 10 minút

Pečenie: 12 minút

Suroviny:

  • 300 g špaldovej múky
  • 200 g kokosového cukru
  • 200 g masla
  • 150 g mletých mandlí
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 2 ČL škorice
  • 2 žĺtky
  • 1 PL kyslej smotany / biely jogurt
  • kôra a šťava z 1 citróna
  • mleté klinčeky
  • štipka soli

špaldové sušienky

Postup:

  • Zmiešame si dokopy múku, mandle, prášok do pečiva, citrónovú kôru i šťavu a škoricu, klinčeky, cukor a štipku soli.
  • Do zmesi postupne pridáme nakrájané maslo, žĺtky a smotanu a vypracujeme hladké cesto.
  • Cesto vyvaľkáme do hrúbky 3 – 4 mm a vykrojíme tvary podľa formiček, aké doma máme. Na plech si položíme papier na pečenie a navrch naukladáme vykrojené kúsky.
  • Pečieme 12 minút na 180 stupňov Celzia. 

Prajem vám príjemnú zábavu a dobrú chuť!


Autor článku

Janašlm

Jana Šimkovičová

Píšem o tom, čo práve zažívam, a je toho veľa! Všetko sa v mojom živote točí okolo zdravého životného štýlu. Mám taký cieľ, a myslím, že reálny. Žiť spokojný, vyrovnaný a pohodový život. Ak to máte podobne, tak vás môžem na jeho ceste sprevádzať.

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Špaldové sušienky nielen na Vianoce

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2565
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.