RAW čokoláda
Táto čokoláda z nepražených kakaových bôbov (okrem iných dôležitých vitamínov a minerálov) obsahuje látky, ktoré podporujú pozitívnu myseľ a hrajú dôležitú úlohu v prevencii depresie.
Odporúčame prečítať: Čokoládové guľôčky
Potrebujeme:
- cca 1 hrnček kakaového masla
- cca ½ hrnčeka kokosového oleja Ravita
- cca 1 hrnčeknepraženého kakaa
- hrsť lieskových orechov Ravita
- hrsť sušených plodov physalis od Ravity
- ½ hrnčeka (alebo podľa chuti) javorového sirupu odRavity
- 1 vanilkovýstruk
Postup:
Vo vodnom kúpeli si (do 42 stupňov) roztopíme kakaové maslo s kokosovým olejom.Pridáme RAW kakao, javorovýsirup (podľa chuti), vytlačený vanilkový struk a premiešame. Vznikne nám tekutá tmavohnedá hmota, ktorú rozlejeme do pripravených silikónových formičiek. Formičky si predtým môžeme naplniť orechmi alebo sušeným ovocím, v našom prípade sme použili lieskové orechy a physalis. Pred nalievaním do formičiek poriadne premiešajte, aby sa vám neusadil javorový sirup na dne nádoby a niektoré kúsky by boli málo sladké. Formičky dáme do chladničky a počkáme, kým nám čokoláda stuhne a môžeme sa pustiť do maškrtenia.
Ešte stojí za zmienku, že NEOBSAHUJE umelý cukor, laktózu, emulgátory, konzervanty, lepok a je čisto rastlinného pôvodu.