Quiche z tekvíc s kozím syrom a červeným hroznom
Koláč s typickou jesennou atmosférou. Zasýti a poteší v sychravom počasí.
Potrebujeme:
- 430 g domáceho lístkového cesta na quiche s priemerom 28 cm
- 420 g varenej tekvice hokaido
- 2 dcl vody
- malý zväzok tymiánu a trocha nasekaného ligurčeka
- 5 ks nového korenia
- 1/2 ČL garam masala
- 200 g čerstvého mäkkého kozieho syru
- 200 g kozieho jogurtu
- 2 vajíčka
- 50 g mletých vlašských orechov
- 1 ČL kuzu škrobu
- 1 menšia cuketa
- jeden menší strapec červeného hrozna (cca 80 g)
- 1 g anízu
- mleté čierne korenie z mlynčeka
- himalájska soľ
Postup:
Menšiu tekvicu hokaido umyjeme, nešúpeme a nakrájame na kúsky. Dáme do malého hrnčeka, pridáme vetvičky tymiánu, ligurček, nové korenie, garam masala, zalejeme vodou a podusíme pod pokrievkou domäkka. Voda sa musí takmer odpariť. Po zmixovaní zostane hustá kaša. Pred mixovaním ponorným mixérom vyberieme korenie a stonky z tymiánu. Necháme vychladnúť. Do misky rozbijeme 2 vajcia, pridáme syr a jogurt, nahrubo nastrúhanú cuketu aj so šupkou, kuzu škrob a premiešame. Dochutíme korením a soľou. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto do výšky 4-5 mm. Na pomúčenie použite kvalitnú celozrnnú múku, napríklad špaldovú, grahamovú, ovsenú. Lístkové cesto dáme do formy a nalejeme naň tekvicovú zmes. Na povrch poukladáme pár koliesok cukety a hrozno. Pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia v teplovzdušnej rúre 50 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.
Zdroj receptu: horecka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Hodujte v jeseni so zdravou a chutnou tekvicou
Horúca tekvicová polievka, voňavý koláč, jemnučké muffiny, chutný nákyp či sladučká nátierka nesmú na tekvicových hodoch u vás doma chýbať.
Hľadáte náhradu za chlieb, ktorá je zdravá, plná enzýmov a nestojí veľa?
Tekvicová a hromničná polievka
Neviete si predstaviť deň bez polievky?