23. OKT 2015

Quiche z tekvíc s kozím syrom a červeným hroznom

Koláč s typickou  jesennou atmosférou. Zasýti a poteší v sychravom počasí.

Potrebujeme:

  • 430 g domáceho lístkového cesta na quiche s priemerom 28 cm
  • 420 g varenej tekvice hokaido
  • 2 dcl vody
  • malý zväzok tymiánu a trocha nasekaného ligurčeka
  • 5 ks nového korenia
  • 1/2 ČL garam masala
  • 200 g čerstvého mäkkého kozieho syru
  • 200 g kozieho jogurtu
  • 2 vajíčka
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 1 ČL kuzu škrobu 
  • 1 menšia cuketa 
  • jeden menší strapec červeného hrozna (cca 80 g)
  • 1 g anízu
  • mleté čierne korenie z mlynčeka
  • himalájska soľ

Postup:

Menšiu tekvicu hokaido umyjeme, nešúpeme a nakrájame na kúsky. Dáme do malého hrnčeka, pridáme vetvičky tymiánu, ligurček, nové korenie, garam masala, zalejeme vodou  a podusíme pod pokrievkou domäkka. Voda sa musí takmer odpariť. Po zmixovaní zostane hustá kaša. Pred mixovaním ponorným mixérom vyberieme korenie a stonky z tymiánu. Necháme vychladnúť. Do misky rozbijeme 2 vajcia, pridáme syr a jogurt, nahrubo nastrúhanú cuketu aj so šupkou, kuzu škrob a premiešame. Dochutíme korením a soľou. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto do výšky 4-5 mm. Na  pomúčenie použite kvalitnú celozrnnú múku, napríklad špaldovú, grahamovú, ovsenú. Lístkové cesto dáme do formy a nalejeme naň  tekvicovú zmes. Na povrch poukladáme pár koliesok cukety a hrozno. Pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia v teplovzdušnej rúre 50 minút.  Po upečení necháme úplne vychladnúť.

Zdroj receptu: horecka.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Hodujte v jeseni so zdravou a chutnou tekvicouHodujte v jeseni so zdravou a chutnou tekvicou

Horúca tekvicová polievka, voňavý koláč, jemnučké muffiny, chutný nákyp či sladučká nátierka nesmú na tekvicových hodoch u vás doma chýbať. 

 

Chlieb bez sacharidovChlieb bez sacharidov

Hľadáte náhradu za chlieb, ktorá je zdravá, plná enzýmov a nestojí veľa? 

 

Krémová tekvicová polievka z bielej tekvice bez mliekaTekvicová a hromničná polievka

Neviete si predstaviť deň bez polievky? 

 

 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Quiche z tekvíc s kozím syrom a červeným hroznom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Vegetariánsky tataráčik
Barbora Drahovská
Domáce musli tyčinky
Natália Spišiaková
Domáce musli tyčinky
30
SEP
Vanilkové rožky
AkoSiUvaritZdravie
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 860
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.