Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Quiche z tekvíc s kozím syrom a červeným hroznom

Koláč s typickou  jesennou atmosférou. Zasýti a poteší v sychravom počasí.

Quiche z tekvíc s kozím syrom a červeným hroznom
23. OKT 2015

Potrebujeme:

  • 430 g domáceho lístkového cesta na quiche s priemerom 28 cm
  • 420 g varenej tekvice hokaido
  • 2 dcl vody
  • malý zväzok tymiánu a trocha nasekaného ligurčeka
  • 5 ks nového korenia
  • 1/2 ČL garam masala
  • 200 g čerstvého mäkkého kozieho syru
  • 200 g kozieho jogurtu
  • 2 vajíčka
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 1 ČL kuzu škrobu 
  • 1 menšia cuketa 
  • jeden menší strapec červeného hrozna (cca 80 g)
  • 1 g anízu
  • mleté čierne korenie z mlynčeka
  • himalájska soľ

Postup:

Menšiu tekvicu hokaido umyjeme, nešúpeme a nakrájame na kúsky. Dáme do malého hrnčeka, pridáme vetvičky tymiánu, ligurček, nové korenie, garam masala, zalejeme vodou  a podusíme pod pokrievkou domäkka. Voda sa musí takmer odpariť. Po zmixovaní zostane hustá kaša. Pred mixovaním ponorným mixérom vyberieme korenie a stonky z tymiánu. Necháme vychladnúť. Do misky rozbijeme 2 vajcia, pridáme syr a jogurt, nahrubo nastrúhanú cuketu aj so šupkou, kuzu škrob a premiešame. Dochutíme korením a soľou. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto do výšky 4-5 mm. Na  pomúčenie použite kvalitnú celozrnnú múku, napríklad špaldovú, grahamovú, ovsenú. Lístkové cesto dáme do formy a nalejeme naň  tekvicovú zmes. Na povrch poukladáme pár koliesok cukety a hrozno. Pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia v teplovzdušnej rúre 50 minút.  Po upečení necháme úplne vychladnúť.

Zdroj receptu: horecka.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Hodujte v jeseni so zdravou a chutnou tekvicouHodujte v jeseni so zdravou a chutnou tekvicou

Horúca tekvicová polievka, voňavý koláč, jemnučké muffiny, chutný nákyp či sladučká nátierka nesmú na tekvicových hodoch u vás doma chýbať. 

 

Chlieb bez sacharidovChlieb bez sacharidov

Hľadáte náhradu za chlieb, ktorá je zdravá, plná enzýmov a nestojí veľa? 

 

Krémová tekvicová polievka z bielej tekvice bez mliekaTekvicová a hromničná polievka

Neviete si predstaviť deň bez polievky? 

 

 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Quiche z tekvíc s kozím syrom a červeným hroznom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.