Dezerty a koláčiky. To je to, čo na Vianociach milujeme. Dovolíme si trochu viac a potom sa čudujeme, že sa nezmestíme do nohavíc.
Keď maškrtiť, tak takým spôsobom, aby si to nikto nemusel vyčítať.
Túto pochúťku vyrábame zo špaldovej múky. Obsahuje oveľa väčšie množstvo vlákniny, vitamínov (najmä vitamínu B), ale aj enzýmov a stopových prvkov oproti bielej múke. A jej oriešková chuť je ideálna na vianočné pečenie
Kakao, med, vlašské orechy a ďalšie ingrediencie sľubujú nezabudnuteľný gurmánsky zážitok.
Dedo Mráz pravdepodobne nemá intoleranciu na múku alebo na cukor, ale snažili sme sa pripraviť niečo výnimočné a zdravé, aby sa u nás podľa možností zastavil aj počas roka.
Mandľové lupienky sú skvelou pochúťkou a obľúbi si ich každý. Je to vlastne bielkové pečivo s pridaním cukru a orieškov alebo mandlí.
Ako si doma upiecť zdravé, chutné a voňavé medovníčky? Tu je jedna z inšpirácií.
Dnes sa s vami podelím o recept na úžasné, krehké vanilkové rožteky, ktoré sú vhodné pre tých, ktorí majú intoleranciu na pšenicu, vajcia, droždie a mlieko.
Ak ste sa tento rok rozhodli spraviť vaše Vianoce zdravšími, máme pre vás neskutočne chutný tip! Špaldovú vianočku s orechami.
Vonku sa poriadne ochladilo, a preto ti prinášam aspoň malú sladkú spomienku za letom.
Keď sa povie jeseň, okrem farebného lístia si predstavím aj košík plný jabĺk.
Na prípravu môžete využiť kukuričnú alebo pohánkovú krupicu.
Sladké zemiaky (batáty) sú bohaté na betakorotén, čomu napovedá ich príjemná oranžová farba.
Už ťa omrzelo pečenie tých istých dezertov dookola? Priprav pre návštevu niečo špeciálne.
Tekvicový olej je vynikajúci sám o sebe. Dávame si ho do šalátov, ráno si ním polievame omeletu a úžasný je iba tak s čerstvým kúskom chleba, ktorý si doň namáčame.
Jablkové pité patrí medzi chutnú jesennú klasiku.
Quinoa obsahuje nielen veľmi vysoké percento bielkovín, ale má aj bohaté zastúpenie esenciálnych aminokyselín.
Na prípravu korpusu použijete ovsené vločky, mleté orechy, med a kokosový olej. Základom plnky je tvaroh. To je jednoznačne lákavé!