Každý určite poznáte klasické linecké koláčiky. Vyskúšala som ich v bezlepkovej forme.
Perníčky bez múky a cukru? Áno, ide to. Vyskúšajte tento recept na obľúbenú vianočnú sladkosť v raw verzii.
Jeden z mojich makových koláčov, ktoré si získajú tých, ktorí sa vyhýbajú lepku a cukru.
Tento recept vychádza zo starej rodinnej kuchárky, ale dovolila som si biely práškový cukor vymeniť za trstinový a bielu múku za špaldovú.
Keďže v zime často pijeme doma zázvorový čaj, tieto sušienky sa k nemu dokonale hodia.
Keď maškrtiť, tak takým spôsobom, aby si to nikto nemusel vyčítať.
Túto pochúťku vyrábame zo špaldovej múky. Obsahuje oveľa väčšie množstvo vlákniny, vitamínov (najmä vitamínu B), ale aj enzýmov a stopových prvkov oproti bielej múke. A jej oriešková chuť je ideálna na vianočné pečenie
Dezerty a koláčiky. To je to, čo na Vianociach milujeme. Dovolíme si trochu viac a potom sa čudujeme, že sa nezmestíme do nohavíc.
Kakao, med, vlašské orechy a ďalšie ingrediencie sľubujú nezabudnuteľný gurmánsky zážitok.
Dedo Mráz pravdepodobne nemá intoleranciu na múku alebo na cukor, ale snažili sme sa pripraviť niečo výnimočné a zdravé, aby sa u nás podľa možností zastavil aj počas roka.
Mandľové lupienky sú skvelou pochúťkou a obľúbi si ich každý. Je to vlastne bielkové pečivo s pridaním cukru a orieškov alebo mandlí.
Ako si doma upiecť zdravé, chutné a voňavé medovníčky? Tu je jedna z inšpirácií.
Dnes sa s vami podelím o recept na úžasné, krehké vanilkové rožteky, ktoré sú vhodné pre tých, ktorí majú intoleranciu na pšenicu, vajcia, droždie a mlieko.
Ak ste sa tento rok rozhodli spraviť vaše Vianoce zdravšími, máme pre vás neskutočne chutný tip! Špaldovú vianočku s orechami.
Vonku sa poriadne ochladilo, a preto ti prinášam aspoň malú sladkú spomienku za letom.
Keď sa povie jeseň, okrem farebného lístia si predstavím aj košík plný jabĺk.
Na prípravu môžete využiť kukuričnú alebo pohánkovú krupicu.
Už ťa omrzelo pečenie tých istých dezertov dookola? Priprav pre návštevu niečo špeciálne.