Chrumkavé tuniakové panini bez toustu
Zbiehajú sa vám slinky? Pripravte si ich už dnes.
Suroviny
- 1 fľaša tuniaka CALVO v skle
- 2 PL celozrnného kuskusu
- ½ červenej papriky
- 1 hrsť pažítky
- 2 poriadne hrste nasekanej petržlenovej vňate
- 1 bio vajce
- 2 PL slnečnicových semiačok
- štipka chilli korenia
- šťava z ½ limetky
- 6 ks ryžového papiera (menšieho alebo 4 väčšie)
- 1 PL olivového oleja
- himalájska soľ a korenie podľa potreby
Postup:
Kuskus zalejeme na 3 minúty vriacou a osolenou vodou. Pripravíme si misu a nasypeme do nej tuniaka zbaveného šťavy, nasekanú červenú papriku, nasekanú pažítku a petržlenovú vňať, vajce, šťavu z limetky, slnečnicové semiačka, soľ, čili a korenie. Všetko dobre premiešame. K zmesi pridáme kuskus a zamiešame. Predhrejeme si prístroj na výrobu panini. Pripravíme si 6 ks ryžového papiera (na 1 panini 3 ks). Podľa návodu ryžový papier namočíme, osušíme a poskladáme 3 kusy vedľa seba. Na papier nanesieme tuniakovu zmes, zabalíme pekne do rolky, ruky si omastíme olivovým olejom a prejdeme nimi po celej rolke. Postup zopakujeme aj s druhou rolkou. Rolky vložíme do prístroja na výrobu panini a pečieme 15 minút. Pokiaľ nemáte prístroj, postačí vám aj grilovacia panvica či gril. Podávame pokvapkané limetkou.
Zdroj: zdravienatanieri.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
V kombinácii s pečenou červenou kapustou a vlašskými orechmi vytvárajú lahodnú kombináciu chutí.
Tekvicu môžeme zameniť za cukinu, papriku či batat.
Tento recept odporúčame každému milovníkovi špargle, ktorý hľadá nové uplatnenie tejto štíhlej krásavice.