Hummusová nátierka plná proteínov
Hlavná ingrediencia hummusu, cícer, má vysoký obsah bielkovín a vlákniny. Je výbornou zdravou prílohou, či už ako nátierka, dip alebo omáčka ku grilovanému mäsu. Hodí sa k pita chlebu alebo čerstvému tmavému pečivu. Hummus je nenáročný na prípravu a hotový je doslova za pár minút.
Suroviny
- 2 konzervy cícera
- 2 strúčiky pretlačeného cesnaku
- 2 PL pasty tahini
- 4 PL olivového oleja
- šťava z ½ citróna
- čerstvý koriander, rímska rasca mletá
- červená paprika alebo karí
- soľ
Postup
Cícer z plechovky poriadne prepláchneme studenou vodou, prípadne namočíme na noc suchý cícer do vody. Na druhý deň vodu zlejeme, k cíceru prilejeme čistú vodu a povaríme domäkka.
Všetky prísady rozmixujeme dohladka, pričom zmes môžeme dokoreniť podľa chuti. Mala by mať konzistenciu vyšľahaného tvarohu, preto podľa potreby pridávame olivový olej.
Na záver podľa chuti a preferencie posypeme rímskou rascou alebo mletou paprikou.
Ďalšie chutné fit recepty do 30 minút od tých najlepších trénerov a známych osobností nájdete v obľúbených kuchárskych knihách z našej produkcie na www.supershape.sk, vrátane aktuálneho bestselleru ĽAHKÝ REŠTART.