Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3
Celozrnné domáce bryndzové pirohy
4
JUN
Celozrnné domáce bryndzové pirohy

U nás doma by som so šalátom na obed neuspela. Nech by bol akokoľvek luxusný s kaviárom, píniovými orieškami, jogurtovo-smotanovo-jahodovo-banánovo-kokosovou omáčkou na mesiačikoch z rajčiny a z hrušky, posypaný africkými caparami, alebo čínskymi ríbezľami, alebo niečím ďalším, čo tak zahranične a luxusne znie. Preto robím kompromis. Ku každému jedlu pridám veľa  zeleniny.

Celý článok
Jarné závitky s májovou bryndzou, domácim pestom a sušenými paradajkami
Jarné závitky s májovou bryndzou, domácim pestom a sušenými paradajkami
2
JUN

Nefalšovaná slovenská bryndza s kuracím mäsom a domácim pestom. Aj vy ste dostali chuť?

Lahodná zeleninová senzácia na kokosovom oleji
Lahodná zeleninová senzácia na kokosovom oleji
1
JUN

Zelenina v kombinácii s kokosovým olejom je pokladom pre zdravie a navyše výborne chutí.

Parený karfiol zapekaný v kari kruste
Parený karfiol zapekaný v kari kruste
23
MÁJ

Čo poviete na karfiolové menu? Jednoznačne dobrý tip na dnešný obed.

Indický dhal z indickej šošovice
Indický dhal z indickej šošovice
21
MÁJ

Ak máte menej času na varenie, pripravte si dhal s ryžou, ak máte času trošku viac, môžete toto jedlo obohatiť aj plackami chapati a jogurtovým nápojom mango lassi.

Medzinárodným receptom Food Revolution Day 2014 je farebný šalátový wrap
Jemine.sk
Medzinárodným receptom Food Revolution Day 2014 je farebný šalátový wrap
15
MÁJ

Aj tento rok si organizátori Food Revolution Day pripravili recept, ktorý je zdravý a hravo ho zvladne každý. Stal sa nímm farebný šalátový wrap. Pridáte sa?

 

Zelené pšenotto s rybou
Zelené pšenotto s rybou
13
MÁJ

Možno je toto jedlo pomerne netradičnou kombináciou, ale spojenie týchto chutí dohromady je vynikajúce. Navyše je nutrične veľmi vyvážené a veľmi dobrý glykemický index nespôsobí výkyv hladinu cukru.

Špenátová pohánka s pečenou špargľou, cuketou a šampiňónmi
Špenátová pohánka s pečenou špargľou, cuketou a šampiňónmi
9
MÁJ

Pohánka je tak trochu zabudnutá obilnina, ktorá bola kedysi veľmi jednoducho dostupným jedlom pre najchudobnejších. Je totiž nenáročná na pestovanie. Jej zabudnutá sláva sa začína znovuobjavovať vďaka jej skvelým nutričným hodnotám.

 

Dusený kel v rajčinovej omáčke s fazuľkami a vajíčkom benedikt
Dusený kel v rajčinovej omáčke s fazuľkami a vajíčkom benedikt
2
MÁJ

Máte chuť na niečo zdravé? Kel, rajčiny a fazuľa sú zárukou toho, že toto jedlo dodá vášmu telu potrebné živiny.

Sépiové špagety s plodmi mora
Broňa Horváthová
Sépiové špagety s plodmi mora
29
APR

Sépiové špagety sú ľahké, plody mora sú bohatým zdrojom proteínov a obsahujú minimum tuku. Dajte si ich tak hodinu a pol-dve po tréningu. Aj s pohárom bieleho suchého vínka.

Špargľa de luxe s bylinkovým pyré
Broňa Horváthová
Špargľa de luxe s bylinkovým pyré
23
APR

Rozhodla som sa, že špargľa zostane v tej najjednoduchšej podobe, ako je len možné, zatiaľ čo príloha - zemiakovo-šošovicové pyré s bylinkami a cesnakový dip budú o čosi výraznejšie.

Morčacie tartaletky s avokádom, fazuľou a chilli
Morčacie tartaletky s avokádom, fazuľou a chilli
22
APR

Občas je potrebné zjesť aj mäso. Ale ak už, nech je kvalitné. A kľudne aj na večeru. Ja si večer dávam z mäsa najmä vývary s plnou miskou zeleniny, ale rada zobnem aj kvalitné prosciutto s cottage syrom a paradajkami. Nuž je to na vás, ja vám tu ukážem zopár dobrých tipov na večerné mäsové jedlá.

 

| Počet komentárov: 1
Špaldové wrapy s lososom a omeletou
Špaldové wrapy s lososom a omeletou
19
APR

Možno  sa rozhodujete, aké jedlo si zobrať so sebou na cesty. Bagety už nechutia a neláka vás ani reštaurácia popri ceste. Osvedčené jedlá vám už ani nechutia a hľadáte niečo, niečo špeciálne, niečo iné a zdravšie, chutnejšie.

Polenta zapekaná s ružičkovým kelom a hríbmi
Polenta zapekaná s ružičkovým kelom a hríbmi
15
APR

Polenta je sýta kukuričná kaša, rozšírená hlavne v Taliansku a veľmi chutná, v kombinácii s kyslým mliekom. Upravuje sa na veľa spôsobov a výbornú chuť má aj s našou bryndzou a v kombinácii s opečenou cibuľkou. Využila  som čerstvú donášku slovenskej zeleniny od ,,bedničkárov“, kde bol ružičkový kel a červená cibuľa. Hríby z vlastného zdroja z mrazničky.

Thajské kačacie kari
Whirlpool
Thajské kačacie kari
14
APR

"Rada varím tie jedlá, do ktorých môžem pridávať stále nové ingrediencie. Takto som sa vlastne naučila variť – doslova som sa hrala s jedlom a skúšala, čo mi bude chutiť," hovorí známa svetová tenistka Patty Schnyder.

Svieži kuskus s hráškom a bôbmi
Broňa Horváthová
Svieži kuskus s hráškom a bôbmi
9
APR

Najradšej mám jednoduché recepty, ktoré si môžem len tak rýchlo doma ukuchtiť, keď sa mi chce mať pohodu pri telke. Kuskus je na to ideálny, pretože je hotový hneď a ponúka milióny kombinácií.

Pečené kačacie prsia na mede so sójovými klíčkami
Whirlpool
Pečené kačacie prsia na mede so sójovými klíčkami
4
APR

Občas treba aj zhrešiť a dopriať si niečo nezdravé. Čo poviete na kačacie mäso v kombinácii so sójovými klíčkami? Možno na prvý pohľad nezlúčiteľná kombinácia, ale naozaj veľmi chutná!

Rolky s pomarančovou redukciou
Rolky s pomarančovou redukciou
3
APR

Neviete si život predstaviť bez mäsa? Potom skúste tento recept!

Focaccia z grahamovej múky
Focaccia z grahamovej múky
2
APR

Určite poznáte taliansku focacciu, voňavú lákavú dobrotu, kríženca pizze a chleba. Pôvod si privlastňujú Ligúrčania, ale tiež oblasť Piemonte. Focaccia je najlepšia čerstvá vytiahnutá z pece, poliata olivovým olejom alebo aj dekorovaná olivami, prosciuttom, sardelkami atď.

Chrumkavé krokety z červenej šošovice s bylinkovo-syrovou polentou
Chrumkavé krokety z červenej šošovice s bylinkovo-syrovou polentou
1
APR

Šošovica patrí medzi zdraviu prospešné strukoviny. Pripravte si z nej naozaj chutné a nápadité jedlo. Neoľutujete!