20. APR 2014

Žihľavový sirup z trstinového cukru

Čo poviete na chutný a zdravý žihľavový sirup? Veď vyskúšajte!

Ingrediencie:

  • mladá žihľava
  • 1,5 bio trstinový cukor
  • 4 bio citróny
  • 40 g kyselina citrónová
  • 2l prevarenej teplej vody

 
Postup:

Nájdite dobré miesto, kde rastie žihľava, najlepšie ďaleko od hlavnej cesty, aby nebola znečistená. Trháme iba vrchné výhonky, ktoré potom dobre umyjeme v letnej vode, aby sa vyplavili všetky nečistoty, poprípade nejaké chrobáčiky. Môžeme pokrájať alebo natrhať listy, zalejeme 2 litrami prevarenej vody a macerujeme 24 hodín v sklennej nádobe.
Scedíme cez sitko, poprípade cez gázu a nalejeme do veľkého hrnca. Pridáme cukor, šťavu z citrónov a kyselinu citrónovú a miešame, kým sa všetko nerozpustí a macerát nezačne vrieť. Necháme len chvíľku zovrieť a horúci sirup plníme do teplých fliaš, ktoré hneď zavrieme a sterilizujeme. Horúce flaše hneď preložíme do väčšieho hrnca s vriacou vodou (nepopáľte sa) a necháme v nej asi 15-20 minút. Vyberieme, môžeme otočiť hore dnom, ak sa dá, a necháme vychladnúť.


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (1)

Diskusia k článku - Žihľavový sirup z trstinového cukru

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

pepek78
pepek78
 8.6.2014 13:35

JEDINA vec ktora tu chyba kolko žihlavy treba na tento sirup

 

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.