22. NOV 2013

Zemiakovo-karfiolové karí s hráškom

Broňa Horváthová

Ďalší z vegetariánskych receptov, ktoré nie sú náročné na prípravu a zahrejú počas chladných večerov. A ak zbožňujete karí, určite zemiakovo-karfiolové vyskúšajte.

SUROVINY

(Na 2 porcie potrebujete):

  • 1/2 hlávky karfiolu - ja som si karfiol už dopredu predvarila včera, keď som z neho pripravovala zeleninovú prílohu
  • 6 menších zemiakov
  • 1 bielu cibuľu (môžete nahradiť aj obyčajskou)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 hrste hrášku
  • 400 ml (veľkú šálku) zeleninového vývaru
  • 200 ml kokosového mlieka
  • olivový olej
  • 2 ČL čili
  • 3 ČL karí
  • 2 ČL mletého koriandru
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • soľ

POSTUP

Takže, cibuľu nakrájame nadrobno a opečieme pomalilinky na olivovom oleji. Pridáme roztlačený cesnak, pomiešame. Prisypeme všetko korenie a vhodíme aj na kocky nakrájané zemiaky. Zalejeme vývarom a varíme cca. 20 minút, kým nezmäknú zemiaky. Prilejeme kokosové mlieko a na malé ružičky rozobratý predvarený karfiol a hrášok. Necháme prejsť varom, stíšime a podávame.

Zdroj: http://www.delisssima.com/2012/12/zemiakovo-karfiolove-kari-s-hraskom.html


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zemiakovo-karfiolové karí s hráškom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.