12. AUG 2014

Zeleninový špaldový quiche

Minulý víkend som piekla „kolaudačný“ zeleninový koláč v novej rúre z toho, čo som našla na záhrade (teda okrem špargle) a do polhodiny sa zjedol.

Cesto:

  • 250 g celozrnnej špaldovej múky
  • 160 g masla
  • soľ
  • cca 7-8 PL studenej vody

Plnka:

  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 140 g strúhaného syra (chedar, alebo kozí syr)
  • 4 vajcia
  • zelenina podľa chuti (ja som použila špargľu, rajčiny a špenát)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kúsok masla
  • bylinky (u mňa vyhral kôpor a petržlen)
  • soľ, korenie

Postup:

Všetky ingrediencie na cesto vymiesime na hladké cesto, ktoré necháme odpočinúť v chladničke na cca 1 hodinku. Medzitým si v miske rozšľaháme vajcia, pridáme syr, šľahačku, bylinky, dochutíme soľou a korením. Špargľu ošúpeme, odrežeme drevnaté konce (cca 1 cm) a varíme v osolenej vode spolu s kúskom masla cca 5 minút. Rajčiny nakrájame na kolieska. Na olivovom oleji speníme cesnak, pridáme špenát a restujeme, pokiaľ nie je al dente.

Pripravené cesto rozvaľkáme na plát, vystelieme ním tortovú, alebo koláčovú formu, poprepichujeme na niekoľkých miestach vidličkou a dáme zapiecť na 180 stupňov Celzia na cca 10-15 minút. Potom na cesto vylejeme šlahačkovú zmes a navrch poukladáme zeleninu. Koláč pečieme, pokým nie je zlatistý.

Necháme ho vychladnúť aspoň 1-2 hodiny, keď je vlažný, lepšie sa krája.

Odporúčame prečítať:

Čo potrebujeme jesť, keď rysujeme

Hlavné chyby v zdravej výžive

 

Zdroj receptu: http://foodbloger.com/2014/06/03/zeleninovy-spaldovy-quiche/#more-1970

Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zeleninový špaldový quiche

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.