22. MAR 2014

Zeleninový boršč

Boršč je krásne a veľmi chutné jedlo, ktoré vytvára 5 druhov zimnej zeleniny: hlávková kapusta, mrkva, petržlen, zeler a červená repa, ktorá dáva polievke farbu a podmanivú chuť.

Čo budete potrebovať na 2 porcie:

  • 60g mrkvy
  • 60g červenej repy (cvikly)
  • 60g zeleru
  • 100g hlávkovej kapusty bielej
  • 60g cibule
  • 60g petržlenu
  • 50g paradajkového pretlaku – odporúčam používať pretlak z Alnatura, ktorý kúpite v DM a predávajú ho v tube – má vynikajúcu chuť a je naozaj vysokej kvality
  • 10ml repkového oleja
  • soľ, celé čierne a nové korenie,  borievka, bobkový list
  • čerstvá vňať kôpru, alebo petržlenu podľa chuti

Postup:

Cibuľu speníme na oleji, pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler, chvíľu restujeme, pridáme paradajkový pretlak, bobkový list, koreniny, nakrájanú kapustu a cviklu, prilejeme vodu, pridáme soľ a varíme asi 20min. Do hotového boršču nasekáme petržlenovú vňať alebo kôpor. Prípadne dochutíme lyžicou kyslej smotany, ktorou ozdobíme boršč na tanieri. Podávame s ražný chlebom.

Doba prípravy: 30 minút

Výživové hodnoty 181 kcal, Sacharidy: 21.3, Bielkoviny: 9.8, Tuky: 6.6 (bez smotany)

Zdroj foto: www.freedigitalphotos.net (torsap)

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zeleninový boršč

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.