1. APR 2015

Zeleninové quinoto s cviklovými a špenátovými listami

Neuveriteľný vegánsky pokrm! Plný zeleniny, zelených listov a samozrejme s quinoou. Rýchle a zdravé jedlo.

Suroviny:

  • 1 hrnček obilniny quinoa
  • 1 hrnček šampiňónov
  • 1 stredne veľký baklažán
  • 1 hrnček zelených plochých fazuliek
  • hrsť cviklových listov
  • hrsť špenátových listov
  • 2 PL kokosového oleja
  • soľ 
  • korenie
  • chilli korenie
  • sušený cesnak

Postup prípravy:

Quinou si prepláchneme a dáme ju povariť asi na 10 minút v raz takom množstve osolenej vody. Hlavičky šampiňónov očistíme a nakrájame na štvtrtinky, zelené fazuľky nakrájame na polovičky, baklažán na kocky. Ako prvý orestujeme na kokosovom oleji baklažán, kým jemne zhnedne. Potom pridáme fazuľky a na záver šampiňóny. Všetko osolíme, okoreníme, pridáme chilli korenie a sušený cesnak. Po 10 minútach varenia pridáme aj quinou a spolu ešte asi 5 minút premiešame a podusíme. Na záver pridáme hrsť špenátových a cviklových listov a kto chce a je "nevegán", môže si to ešte posypať parmezánom. 

Odporúčame prečítať: Quinoa placky s mandľovým dipom

Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-recepty/recept/zeleninove-quinoto-s-cviklovymi-a-spenatovymi-listami/


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zeleninové quinoto s cviklovými a špenátovými listami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.