12. JUL 2014

Zeleninová quinoa zapekaná s kozím syrom

Quinoa je skvelou potravinou nielen vďaka jedinečnej chuti, ale aj obsahu zdraviu prospešných látok.

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

  • 2/3 hrnčeka obilniny quinoa
  • 1 cuketa
  • 1 baklažán
  • 1/2 batátu
  • 1 kokosové mlieko v plechovke
  • soľ
  • korenie
  • 8 plátkov kozieho syra
  • 1/2 ČL sušený cesnak
  • petržlenová vňať
  • 5 PL olivový olej
  • paradajky

Postup prípravy:

Quinou prepláchneme a zalejeme raz takým množstvom vody s kokosovým mliekom, ako sme mali v pohári. Stálym miešaním privedieme quinou do varu a stále miešame, kým sa voda s mliekom neodparí a quinoa nie je mäkká. Odstavíme a pustíme sa do zeleniny. Batáty si nakrájame na kocky a pečieme ako opekané zemiaky na olivovom oleji. To isté urobíme s cuketou aj s baklažánom. Zeleninu primiešame ku quinoi  a ochutíme soľou, korením, sušeným cesnakom a petržlenovou vňaťou. Pre intenzívnejšiu chuť môžete pridať aj 1/3 hrnčeka nastrúhaného parmezánu a zamiešať. Ja som ho tentokrát nedala. Naberieme si úhľadné kôpky quinoi na zapekaciu misku, alebo pekáč, na ňu uložíme kozí syr a zapekáme krátko v rúre na najvyššom stupni, kým syr "zozlátne". Podávame s čerstvými paradajkami alebo s listovým šalátom.



 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zeleninová quinoa zapekaná s kozím syrom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.