13. MÁJ 2014

Zelené pšenotto s rybou

Možno je toto jedlo pomerne netradičnou kombináciou, ale spojenie týchto chutí dohromady je vynikajúce. Navyše je nutrične veľmi vyvážené a veľmi dobrý glykemický index nespôsobí výkyv hladinu cukru.

Čo budete potrebovať na 1 porciu:

  • 150 g tresky
  • 10 ml slnečnicového oleja
  • soľ, korenie
  • rozmarín
  • 50 g pšena (prosa)
  • 80 g hrášku
  • 100 g čerstvého baby špenátu
  • 80 g brokolice
  • čerstvá mäta a bazalka

Príprava:

Pšeno uvarte podľa návodu v osolenej vode. Brokolicu a hrášok uvarte na pare. Na panvici restuje uvarené pšeno spolu s baby špenátom, pridajte naparenú brokolicu s hráškom a nasekané čerstvé bylinky a podľa chuti osoľte.

Osolenú a okorenenú rybu vložte na rozohriaty olej a z oboch strán opečte.

Podávajte spolu so zeleným pšenottom.

Doba prípravy: 30 minút
Výživové hodnoty:  468 kcal, Sacharidy: 46, Bielkoviny: 42, Tuky: 13

Ilustračné foto: www.freedigitalphotos.net (justingun)

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zelené pšenotto s rybou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.