19. JUL 2014

Zdravšia verzia paradajkovej polievky

Túto polievku som ponúkla s malou dušičkou mojej Grétke. Má rada paradajkovú polievku zo školskej jedálne a moje doterajšie pokusy zatiaľ jedálenskú polievku netromfli. Tak som sa nahnevala a rozhodla sa paradajkovú polievku urobiť dokonalou. 

 

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

  • 4 ks domáce paradajky veľké asi ako vajíčko
  • 2 ks sušených paradajok
  • 1 plechovka pasírovaných paradajok
  • 1 hrnček vody
  • hrsť čerstvej bazalky
  • štipka sušeného oregána
  • himalájska soľ (každý podľa svojej chuťovej potreby)
  • čierne korenie
  • 1 PL agáve
  • 1 ČL maslo ghee
  • 1 hrnček celozrnnej tarhone
  • 1 hrnček strúhaného syru gouda

Postup prípravy:

Paradajky čerstvé, sušené, pasírované, vodu, bazalku, oregáno, agáve a soľ som vložila (naliala do Vitamixu a mixovala na najvyššom stupni asi 1 minútu), ak nemáte Vitamix, robte to v ponornom mixéri, alebo v klasickom s nožmi v tvare S. Zmes som preliala do hrnca a pridala som čierne korenie a maslo ghee. Nechala som to trošku zohriať. Uvarila som tarhoňu ako cestoviny: teda bez praženia nasucho a nastrúhala som goudu. Nabrala som polievku na tanier, vložila do nej kôpku tarhone a posypala to strúhaným syrom.

Zdroj: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-obedy/polievky/

Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zdravšia verzia paradajkovej polievky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.