5. FEB 2015

Zdravé lievance

Toto jednoduché a obľúbené jedlo možno pripraviť tak, že vždy bude chutiť inak. Skúste túto verziu. 

Suroviny  na 4 porcie:

  • 50 g pohánkovej hladkej múky
  • 50 g ovsenej celozrnnej múky
  • 200 g hladkej múky špaldovej
  • 20 g droždia
  • 0,6 l mlieka
  • 2 vajcia
  • škorica a štipka kurkumy
  • 30 g trstinového, alebo kokosového cukru
  • javorový sirup
  • ovocie (maliny, čučoriedky, jahody, černice)

Postup: 

Droždie rozdrobíme vo vlažnom mlieku spolu s cukrom, pridáme trochu múky a na teplom mieste necháme kvások pracovať cca 20 minút. Do vykysnutého kvásku primiešame ostatné suroviny a necháme trocha nakysnúť 20 minút. Opekáme na lievancovej  panvici s nepriľnavou  úpravou, vtedy nemusíme použiť tuk. Na záver pridáme drobné lesné ovocie a polejeme javorovým sirupom. Ak chcete predsa len použiť tuk,  tak skúste olej s obsahom stabilnej  kyseliny olejovej, čo je olivový olej, kvapku slnečnicového oleja alebo kokosový tuk.

Odporúčame prečítať: "Bohušove lívance"

Zdroj receptu: http://horecka.sk/2014/12/23/10-krat-lievance/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zdravé lievance

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.