26. MÁJ 2014

Zázvorovo-chrenová polievka s tofu a pohánkou

Zdravá pohánka a  ochutené tofu v čírej polievke, doplnené reďkovkami a cibuľkou, s chuťou sójovej omáčky pripomína exotickú polievku. Pripraviť si ju môžete veľmi rýchlo a prekvapiť návštevu niečím novým. Tofu pritom v plnom rozsahu nahrádza živočíšne bielkoviny a dodáva telu všetky potrebné aminokyseliny.

Budete potrebovať (zoznam surovín na 4 porcie):

  • 300 g tofu mandľovo-orechové
  • 10 g sezamových semiačok
  • 1 malá chilli paprička (alebo veľká, ak máte radi ostré)
  • 100 g reďkovky
  • 100 g chrenu
  • 60 g jarnej cibuľky
  • 15 g cesnaku
  • 20 g čerstvého zázvoru
  • 30 g sójovej omáčky
  • 10 g sezamového oleja
  • 10 g trstinového cukru
  • 50 ml šťavy z citróna
  • 2 g morskej soli
  • 1 kocka zeleninového vývaru
  • 0.5 g čierneho korenia, zomletého
  • 60 g pohánky

Príprava:

800 ml zeleninového vývaru priveďte k varu. Zázvor očistite a nakrájajte na jemné pásiky. Očistený cesnak nakrájajte na plátky. Zázvor a cesnak dajte do vývaru a jemne varte 5 minút. Polievku ochuťte sójovou omáčkou, citrónovou šťavou a chilli papričkou, ktorú ste nakrájali na tenké kolieska.

V osolenej vode uvarte pohánku. Reďkovku očistite a nakrájajte na štvrtiny. Chren očistite a nakrájajte na jemné kúsky. Očistenú jarnú cibuľku nakrájajte na jemné kolieska. Tofu nakrájajte na malé kocky. Sezam restujte na suchej panvici a odložte do misky. Reďkovky, chren a tofu vložte do vriacej polievky a krátko prevarte. Uvarenú pohánku vložte do misiek pridajte polievku a v miskách ozdobte jarnou cibuľkou a sezamom.

Doba prípravy: 30 minút

Výživové hodnoty 181 kcal, Sacharidy: 21.3, Bielkoviny: 9.8, Tuky: 6.6

Zdroj foto: www.freedigitalphotos.net (rakratchada torsap)

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zázvorovo-chrenová polievka s tofu a pohánkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.