27. SEP 2014

Zapekaný baklažán

Príprava je veľmi krátka a celé varenie stojí človeka len málo námahy, ale výsledok stojí za to. Toto jedlo jednoznačne patrí k mojím obľúbeným. Je zdravé, ľahké a, samozrejme, veľmi chutné.

Odporúčame prečítať: Baklažánové rolky s kozím syrom

Suroviny:

  • 1 veľký baklažán
  • kozí a ovčí syr 
  • 2 ks mäsitých paradajok
  • 2 vajcia
  • himalájska soľ
  • zmes korenín 
  • Maslo ALSAN (bezlaktózové maslo)

Postup:

Predhrejeme si rúru na 200 stupňov Celzia. Baklažán si nakrájame na približne 0,5 cm kolieska, nasolíme a necháme ho trošku „spotiť“. Potom baklažán osušíme a nasucho opražíme na panvici, v prípade, že máme k dispozícií menej času, môžeme vyprážanie vynechať, len budeme dlhšie zapekať. Zapekaciu misu vymažeme maslom. Použila som ho preto, lebo je bezlaktózové a rastlinného pôvodu, kto ale tento problém nemá, pokojne môže použiť aj klasické laktózové maslo na pečenie. Syry si nakrájame na hrubšie pásiky a paradajky na kolieska. Vo vymastenej forme, resp. mise vrstvíme baklažán, syry a paradajky. Dáme zapiecť do vopred predhriatej rúry a pečieme na 200 stupňov 30- 40 minút, nakoniec všetko zalejeme rozšľahaným vajíčkom s korením a soľou a navrch nasypeme nastrúhaný syr. Dopekáme ešte 5-8 minút.

Odporúčame prečítať: Baklažán pre fajnšmekrov

Zdroj receptu: http://fitshaker.sk/zapekany-baklazan/

Autor článku

Fitshaker

Fitshaker .sk

Fitshaker je virtuálne fitko pre ženy, kde si môžu zacvičiť svoje obľúbená cvičenia v pohodlí svojho domova prostredníctvom videí. Ideálne pre všetky zaneprázdnené ženy, mamičky, či tehuľky, ktorým záleží na svojej postave.

http://www.fitshaker.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zapekaný baklažán

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.