9. JUL 2014

Zajačia roláda s mäsom a špenátom

Pripravíme si spolu naozajstnú mäsovo-mäsovú roládu a to s použitím kvalitného zajačieho mäsa.

Čo budeme potrebovať na 6 porcií:

  • 450 g domáceho králika
  • 300 g mletého bravčového mäsa (môže byť aj morčacie stehno, alebo mäso z králika a pod.)
  • 250 g čerstvého špenátu
  • 15 g cesnaku
  • 50 g šalotky, alebo cibule
  • 20 ml repkového oleja
  • soľ, korenie, mletá paprika podľa chuti

Príprava:

Mleté mäso osoľte, pridajte korenie a mletú papriku a nadrobno nakrájanú cibuľku. Premiešajte a nechajte v chlade. Čerstvý baby špenát dajte na rozohriatu panvicu s trochou oleja, osoľte ho mierne a nechajte prejsť teplotou, zmenší svoj objem. Nechajte vychladiť. Zo zajaca odrežte zadné stehná a od chrbtice opatrne vykostite.

Ešte predtým ponúkame postup pre tých z vás, ktorí budete vykosťovať prvýkrát:

Ostrým tenkým nožom, tzv. vykosťovacím narežte mäso okolo chrbtice a pomaly oddeľujte mäso od kostí, postupujte opatrne najskôr na jednej strane a potom pokračujte ďalej. Prípadné „ diery“ zaplátate pri balení a roláda bude pekne držať. Takto získané pláty mäsa  položte na dosku, osoľte a okoreňte z oboch strán. Na pláty mäsa rozdeľte upravený špenát a do stredu položte valček z mletého mäsa. Opatrne zrolujte a zabaľte do alobalu, ktorý ste potreli olejom. Pevne utiahnite a vložte do pekáčika, do ktorého ste dali trochu vody, alebo vývaru. Takto pripravené rolády vložte do vyhriatej rúry a pečte cca 30 minút na 200 stupňov Celzia. Opatrne odstráňte alobal a rolády nakrájajte na úhľadné porcie (cca 1,5 cm) a podávajte s ryžou, alebo zemiakmi a šalátom.

Takto pripravená roláda je vhodná aj na studené misy.

Čas na prípravu: 60 minút
Výživové hodnoty na 1 porciu: 229Kcal, Bielkoviny: 28g, Sacharidy: 2g, Tuky: 9g

Ilustračné foto: www.freeditigalphotos.net (Apolonia)

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zajačia roláda s mäsom a špenátom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Vegetariánsky tataráčik
Barbora Drahovská
Domáce musli tyčinky
Natália Spišiaková
Domáce musli tyčinky
30
SEP
Vanilkové rožky
AkoSiUvaritZdravie
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 860
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.