3. SEP 2013

Vegetariánsky nákyp s tofu

Broňa Horváthová

Hľadáte chutné a výživné jedlo, ktoré pripravíte za pár minút? Nech sa páči, pripravte si nákyp, ktorým uspokojíte svoje chuťové poháriky.

SUROVINY

Na 2 porcie potrebujeme:

  • 1 balenie lahôdkového tofu
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 7 väčších šampiňónov
  • 1 cibuľu
  • 1/2 karfiolu rozobratú na mini ružičky
  • olivový olej
  • 1 téglik kyslej smotany
  • parmezán na posypanie
  • 1 vajíčko
  • soľ, biele a čierne mleté korenie

POSTUP

Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v pare do polomäkka. Na plátky pokrájané šampiňóny podusíme na cibuľke, ochutíme soľou a korením a necháme vychladnúť. Špenát sparíme v pare a tiež necháme vychladnúť. Na dno pekáčika ukladáme vrstvy natenko nakrájaného tofu, špenátu, šampiňónov a karfiolu. Osolíme, okoreníme a každú vrstvu jemne posypeme strúhaným parmezánom. Smotanu  rozmiešame s vajíčkom, nalejeme a necháme zo 20 minút zapekať. Pred dokončením posypeme parmezánom.

Zdroj: http://www.delisssima.com/2013/03/veggie-nakyp-s-tofu-bez-zemiakov.html


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Vegetariánsky nákyp s tofu

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.