17. MAR 2015

Vegánsky jačmenný šolet s tempehom

Výborné a jednoduché jedlo z kurzu varenia strukovín a zeleniny. 

Pre 6 osôb potrebujeme:

  • 800 g tempehu (sojové fermentované bôby, dostať v bio obchodoch)
  • 1 čínska kapusta
  • 500 g bielej drobnej  fazule (namočiť na 12 hodín a variť s bobkovým listom domäkka cca 2 hodiny)
  • 500 g jačmenných krúpov veľkých (uvariť vo vode domäkka)
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 8 strúčikov cesnaku
  • troška chilli podľla chuti
  • mleté čierne korenie z mylnčeka
  • kurkuma mletá
  • majoránka sušená, alebo čerstvá
  • rasca čierna  a rasca drvená
  • horčicové semienka
  • soľ

Postup:

Na prípravu tohto jedla použijeme veľkú panvicu alebo wok. Do panvice nalejeme olivový olej, pridáme kurkumu, rascu, horčicové semienko, chilli  a mierne ohrejeme. Pridáme tempeh nakrájaný na menšie kocky. Čínsku kapustu, nakrájanú na pásiky, orestujeme spolu s tempehom. Pridáme cesnak a  dôkladne premiešavame, aby sa všetko zafarbilo dožlta a chute sa navzájom prepojili. Na záver vsypeme uvarenú fazuľu a krúpy, majoránku a opekáme cca 10 minút za častého miešania. Dochutíme soľou a mletým korením z mlynčeka.

Odporúčame prečítať: Šošovicový šalát pre šťastie

Zdroj receptu: http://horecka.sk/2015/03/06/vegansky-jacmenny-solet-tempehom/


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Vegánsky jačmenný šolet s tempehom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.