26. JAN 2015

Vegánsky červený boršč

Vegáni si ho môžu dochutiť sójovým jogurtom, vegetariáni gréckym.

Čas prípravy: menej ako 6 hodín
Doba varenia: menej ako 3 hodiny

Suroviny na 10 porcií: 

  • 1 veľký sladký zemiak
  • 300 g cíceru
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 8 stredne veľkých paradajok
  • 2 mrkvy
  • 1 repa
  • 200 g kapusty
  • 100 g petržlenu a kôpru
  • 3 l vody
  • Šťava z 1/2 citróna
  • 3 bobkové listy
  • 3 ks celého čierneho korenia
  • 3 PL panenského olivového oleja
  • soľ, korenie 

Príprava:

Cícer namočíme do vody na 3-4 hodiny. Potom vodu vylejeme a cícer varíme na strednom ohni asi hodinu. Medzitým si pripravíme ostatnú zeleninu. Zemiak ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Mrkvu a repu posekáme zvlášť pomocou mixéra alebo kuchynského robota. Odložíme bokom. 

Pripravíme si paradajkovú omáčku. Očistíme paradajky, cibuľu a cesnak. Všetky ingrediencie dôkladne rozmixujeme v mixéri. Medzitým nahrubo posekáme kôpor a petržlen, kapustu nakrájame na veľmi tenké prúžky. Akonáhle je cícer uvarený, pridáme polovicu z nakrájaného zemiaka a necháme variť ešte ďalších 30 minút. Potom vmiešame paradajkovú omáčku a varíme 20 minút. Pridáme zvyšnú časť zemiaka a nakrájanú mrkvu. Po 20-tich minútach pridáme repu a kapustu a varíme ďalších 20 minút. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu, bobkový list, celé čierne korenie a olivový olej a dovaríme na miernom ohni ešte 15 minút. Na záver osolíme a okoreníme. Odstavíme a dochutíme posekaným petržlenom a kôprom, prikryjeme pokrievkou. Asi o 20 minút bude vegánsky červený boršč  pripravený na podávanie.

  • Vegetariánska verzia: servírujeme s kyslou smotanou alebo gréckym jogurtom
  • Vegánska verzia: servírujeme so sójovým jogurtom alebo jogurtom z kokosového mlieka

Odporúčame prečítať: Zeleninový boršč


Autor článku

Superfitmonkey

Alesya Volpi Radkovska

Alesya Volpi sa narodila na Ukrajine a už v štyroch rokoch začala navštevovať svoje prvé hodiny tanca. Nikdy neostala len pri jednom tanečnom štýle, ale snažila sa zdokonaľovať v rôznych tanečných štýloch: moderný tanec, hip-hop, dancehall, reggae ton, balet a nakoniec twerk. S cieľom vytvoriť dokonale vyvážený životný štýl pre každú ženu, Alesya cestovala po celom svete aby študovala rôzne formy životných štýlov a zistila, čo funguje najlepšie pre ženy rôznych národností. V súčastnosti je Alesya profesionálnou choreografkou, fitness inštruktorkou a odborníčkou na výživu. Žije na Slovensku so svojím manželom a dvojročným synom. V roku 2015 Alesya vytvorila nový sexy a stimulujúci tanečný fitness životný štýl - GLAMNESS.

https://glamness.com

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Vegánsky červený boršč

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.