12. JAN 2015

Vegánsky burger snov

Máte chuť na burger? Dajte si tento!

(bez obsahu laktózy, bezlepkový, bezvaječný, bez cukru)
Čas prípravy: menej jako 3 hodiny
Doba varenia: menej jako 40 minút

Suroviny na 6 porcií: 

Na prípravu žemlí

  • 300 g špaldovej múky
  • 200 g ovsenej múky
  • 300 ml mandľového mlieka
  • 200 ml teplej vody
  • 1 balíček droždia
  • 1 PL medu
  • 2 PL ľanových semienok
  • ½ ČL soli

Na prípravu placiek 

  • 200 g cícera
  • 150 g mrazenej kukurice
  • 3 PL ovsenej múky
  • ½ ČL rasce
  • ½ ČL mletej papriky
  • 1/3 ČL oregana
  • kôra z 1 citróna
  • 2 PL panenského olivového oleja
  • soľ

Na prípravu omáčky 

  • 250 g cherry paradajok
  • 1 PL jablčného octu
  • 1 ČL horčicových semien
  • 1 ČL cesnakového prášku
  • 1 šalotka
  • soľ, korenie

Na prípravu hamburgera 

  • dijonská horčica 
  • paradajky
  • zelený šalát
  • avokádo

Postup: 

Príprava žemlí

Zmiešame všetky suché ingrediencie a odložíme bokom. Medzitým zmiešame mandľové mlieko s teplou vodou a medom. Potom pomaly primiešavame zmes mandľového mlieka do zmesi s múkou. Postupne vypracujeme veľmi lepkavé a jemné cesto. Rozdelíme ho na 6 samostatných žemlí, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 40 minút.

Príprava placiek  

Cícer namočíme do vody na 2-3 hodiny. Potom vodu vylejeme a cícer dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a varíme na miernom ohni, pokiaľ nie je cícer hotový.Rovnaký postup opakujeme pri varení kukurice. Cícer a kukuricu necháme vychladnúť a potom pomelieme. Pridáme korenie, soľ a citrónovú kôru. Nakoniec pridáme ovsenú múku a opäť všetko spolu rozmixujeme. Zo zmesi formujeme placky a umiestnime ich do chladničky na 30 minút. Potom placky osmažíme dozlatista na olivovom oleji z oboch strán.

Príprava paradajkovej omáčky

Rozmixujeme paradajky a cibuľu. Zmes vylejeme do hrnca a privedieme k varu. Pridáme ostatné suroviny a udržujeme na malom ohni ešte 20 minút.

Nakoniec si vytvoríme chutný vegánsky burger.

Odporúčame prečítať: Kurací bulgur burger s rukolou a poľníčkom


Autor článku

Superfitmonkey

Alesya Volpi Radkovska

Alesya Volpi sa narodila na Ukrajine a už v štyroch rokoch začala navštevovať svoje prvé hodiny tanca. Nikdy neostala len pri jednom tanečnom štýle, ale snažila sa zdokonaľovať v rôznych tanečných štýloch: moderný tanec, hip-hop, dancehall, reggae ton, balet a nakoniec twerk. S cieľom vytvoriť dokonale vyvážený životný štýl pre každú ženu, Alesya cestovala po celom svete aby študovala rôzne formy životných štýlov a zistila, čo funguje najlepšie pre ženy rôznych národností. V súčastnosti je Alesya profesionálnou choreografkou, fitness inštruktorkou a odborníčkou na výživu. Žije na Slovensku so svojím manželom a dvojročným synom. V roku 2015 Alesya vytvorila nový sexy a stimulujúci tanečný fitness životný štýl - GLAMNESS.

https://glamness.com

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Vegánsky burger snov

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.