27. AUG 2014

Údené guličky na zeleninovej podstielke

Ľahké a výživné guličky z údeného tofu, ktoré odporúčame aj k špagetám s paradajkovou omáčkou. 

Potrebujeme:

  • údené tofu (250g)
  • stredne veľkú cukinu
  • 3 mrkvy
  • 2 polievkové lyžice tahini
  • vajíčko
  • červenú cibuľu
  • parmezán
  • bazalku ( najlepšie čerstvú)
  • celozrnnú strúhanku
  • slnečnicové semiačka

Postup: 

Najprv si pripravíme zeleninovú podstielku. Umyjeme si cukinu, očistíme mrkvy a nakrájame na tenšie plátky.
Tie naukladáme do keramického pekáča, alebo pokojne aj na menší plech a dobre posolíme, aby sa cukina trošku vypotila a stratila prípadnú horkastú chuť.

Ako druhý krok nakrájame cibuľu nadrobno a osmažíme na panvici na troche kokosového tuku, alebo oleja. Pridáme veľkú hrsť slnečnicových semiačok, ktoré spolu s cibuľou dosmažíme dozlatista, aby uvolnili vôňu. Rúru si dáme predhriať na 220 stupňov Celzia.

Údené tofu rozdrobíme do misky, kam pridáme aj ostatné ingrediencie: tahini, vajíčko, cca polku šálky nastrúhaného parmezánu, cca 2-3 polievkové lyžice celozrnnej strúhanky, opraženú cibuľku so slnečnicovými semiačkami a natrhané bazalkové lískty. Ochutíme soľou, korením a dobre premiešame. Zo zmesi tvarujeme guľky v priemere cca 3-4 cm. Guličky poukladáme na zeleninovú podstielku a dáme piecť na cca 30 minút, kým povrch guličiek nezíska zlatú farbu. Potom môžeme servírovať. Prajeme vám dobrú chuť!

Odporúčame prečítať: 

Malé tekvičky hokkaido. Sú chutné a hlavne zdravé!

Katka Štumpfová vám poradí, ako sa dostať do formy

 

Zdroj receptu: http://www.biteme.sk/udene-gulicky-na-zeleninovej-podstielke/

Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Údené guličky na zeleninovej podstielke

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.