21. AUG 2014

Tvarohovo-pohánkové guličky

V lete, keď je čerstvé ovocie, k nim pripravujem sladkú ovocnú omáčku, napríklad jahodovú, alebo ríbezľovú!

 

INGREDIENCIE:

  • 250 g hrudkového tvarohu (1 balenie)
  • 80 g pohánkovej krupice
  • 1 vajíčko
  • štipka soli
  • cca 2 PL hnedého nerafinovaného cukru

Na posýpku:

  • drvený ľan
  • mleté vlašské orechy
  • mandľové lupienky, alebo čo doma nájdete (môžete ich posypať aj nasucho opraženou strúhankou, ja ju však nepoužívam, preto som opražila všetky oriešky, ktoré som doma našla)
  • plus roztopené maslo

POSTUP:

Vajíčko, pohánkovú krupicu a tvaroh zmiešame spolu (najlepšie rukou). Vznikne nám krásne tvarovateľné cesto, z ktorého potom gúľame guličky. Z jednej dávky vznikne cca 15 väčších, odporúčam však robiť menšie. Tie veľké majú po uvarení trocha  tuhú konzistenciu. Hádžeme do vriacej vody a varíme cca 5-8 minút, po vyplávaní navrch sú hotové. Nasucho opražíme oriešky na posýpku. Na záver polejeme roztopeným maslom a na tanierik pridáme džem alebo omáčku z čerstvého ovocia.

Odporúčame:

Funkčné potraviny sú čoraz populárnejšie. Poznáte ich?

Naša krv prezrádza, ako sa stravovať?

 

Recepty: http://www.fitrecepty.com/news/tvarohovo-pohankove-gulicky/

Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tvarohovo-pohánkové guličky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.