1. FEB 2015

Tvarohové kokosky

Kokosky patria medzi najobľúbenejšie maškrty.
 

Suroviny:

  • 3 bielky
  • štipka soli
  • 150 g kvalitného strúhaného kokosu
  • 2 BIO vanilkové cukry
  • 30 g práškového cukru s vanilkou
  • 50 g domáceho medu
  • 70 g tvarohu  

Postup:

Predhrejte rúru na 150 stupňov Celzia a na dva plechy dajte papier na pečenie. Bielky so štipkou soli vyšľahajte elektrickým šľahačom do polotuha, pridajte práškový cukor, vanilkový cukor a med. Z toho všetkého vyšľahajte lesklý a tuhý sneh. Nakoniec opatrne primiešajte tvaroh a kokos. Dvomi lyžičkami tvarujte malé kokosky a dávajte ich dostatočne ďaleko od seba. Pečte 20 minút. Upečené kokosky nechajte týždeň na balkóne "dôjsť". Tieto skvelé tvarohové kokosky sú však mäkké hneď.

Odporúčame prečítať: Bezlepkové perníky

Zdroj receptu: http://www.biochemicka.cz/clanek-21/tvarohove-kokosky

Autor článku

biochemicka

Michaela Bebová

Štúdium tak krásneho odboru akým je biochémia mi umožnilo nahliadnuť do problematiky výživy z tej najzákladnejšej úrovne - z úrovne metabolizmu a najzákladnejších chemických procesov v našom tele. Výžive a zdravému životnému štýlu sa venujem už viac ako 10 rokov, spolupracujem na výživových seminároch a akciách, venujem sa publikačnej činnosti a poskytujem konzultácie v oblasti výživy a zdravého životného štýlu s individuálnym prístupom ku každému klientovi.

www.biochemicka.cz

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tvarohové kokosky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.