6. NOV 2013

Trochu libanonskej kuchyne…cviklový hummus

Tatiana Leová

Cez víkend som sa konečne dostala ku knihe, na ktorú som si brúsila zuby už dlhšie. Ide o The Lebanese kitchen od Salmy Hage, ktorá má viac ako 50-ročné skúsenosti s varením tradičnej libanonskej kuchyne. Ako prvý som vyskúšala cviklový hummus – skvelé, chutné a rýchle jedlo. K tomu už len pita chlieb, a čerstvá koriandrová vňať.

SUROVINY

  • 400g konzerva cíceru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 PL tahini pasty
  • 2 uvarené červené repy
  • Šťava z 1 citróna
  • Soľ
  • Olivový olej

POSTUP

Všetky ingrediencie okrem olivového oleja rozmixujeme dohladka, naložíme do misky a pokvapkáme olivovým olejom. Podávame s pita chlebom.


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Trochu libanonskej kuchyne…cviklový hummus

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.