11. MÁJ 2014

Tofu na mandliach

Syr tofu sa vyrába rozomieľaním uvarených bôbov sóje, z ktorých sa získava sójové mlieko a to sa potom zráža použitím syridla. Obsahuje velmi málo sodíka, nijaký cholesterol a, naopak, množstvo cenných vitamínov (najmä B a E), minerálov (vápnik, horčík či železo) a fytoestrogénov, ktoré pomáhajú udržiavať hormonálnu hladinu organizmu v zdravej rovnováhe. 

 

INGREDIENCIE:

  • 2-krát syr tofu (údený alebo neúdený)
  • 2 stredne veľké cibule
  • ošúpané mandle (ak nemáte, môžete použiť aj iné orechy, napr. kešu alebo arašidy)
  • mletá červená paprika
  • čierne korenie
  • mletá rasca
  • soľ
  • kari korenie alebo kurkuma
  • 1,5 lyžice hnedého cukru
  • domáci kečup alebo rajčinový pretlak
  • olivový olej

 
POSTUP:

Tofu nakrájame na menšie kocky, dáme do misky (aj so šťavou, ak je neúdené) a okoreníme čiernym korením, racsou, soľou a červenou paprikou. Odložíme do chladničky asi na 2 hodiny. Odstáte tofu vybereieme a na troche olivového oleja opekáme asi 10 minút dozlatista. Odstavíme a osmažené kocky vysypeme do inej misky. Na tú istú panvicu (s výpekom) nasypeme cibuľu nakrájanú na tenké pásiky, posypeme lyžicou cukru a osmažíme. Keď cibuľka zhnedne a "zosklovatie", prisypeme už hotové tofu, premiešame, pridáme kečup, kari korenie alebo kurkumu, mandle, a podlejeme vodou. Dusíme asi 10 minút na miernom ohni. Vualá, voňavé tofu podávame s hnedou ryžou a dozdobíme zeleninou.

 


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tofu na mandliach

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.