fazula
Zdroj: Henrieta Peškovičová, kniha ZDRAVÉ RÝCHLOVKY
2. DEC 2017

Teplý šalát z bielej fazule

redakcia

„Šalát je jednoduchý a pestrý, hotový za krátku chvíľku." vraví Henrieta Peškovičová v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY.

Obed z bielej fazule si pripravíte rýchlo, ak ju máte vopred uvarenú, alebo môžete použiť konzervu s naturálnym alebo slaným nálevom. Fazuľa sa surová jesť nedá. Preto ani nebýva súčasťou raw kuchyne, možno iba ak fermentovaná.

Vhodné pre: Vegan

Porcie: 1 ks

Čas prípravy:  15 min.

Suroviny:

250 g bielej fazule (1 konzerva)

200 g mladej cukety

5 listov choy sum so stonkami

1 kapia

1 šalotka

2 strúčiky cesnaku

2 PL repkového oleja

hrsť červeného špenátu

drvené biele alebo čierne korenie

kokosový tuk

himalájska soľ

citrón

fazula

Postup:

1. Všetky surové ingrediencie umyjeme a šaláty usušíme v utierke. Šalotku očistíme, nakrájame na malé kocky. Cesnak pretlačíme, alebo ho nakrájame na plátky.

2. Z choy sum zrežeme stonky, pokrájame ich na 1 cm veľké kúsky. Na drobné kocky nakrájame aj kapiu, vnútro nepoužívame, ale odložíme ho napríklad do paradajkovej omáčky. Cuketu nakrájame na kolieska v hrúbke cca 5 mm.

3. Na veľkej panvici zohrejeme kokosový tuk a z cibuľky spravíme hustý základ. Cibuľka nesmie horieť, ani sa fritovať, má byť mäkká a jemná bez pachuti horenia. Na cibuľku pridáme bielu fazuľu a podlejeme trochou nálevu z konzervy alebo vodou. Voda zahustí základ s fazuľou a zároveň sa vyparí.

4. Teraz pridáme cesnak, kapiu a nakrájané stonky choy sum. Posolíme a dochutíme korením. Premiešame a stiahneme z ohňa. Suroviny sa majú len prehriať, nemajú byť ako lečo. Primiešame cuketu a necháme chvíľku odstáť.

5. Jedlo nikdy neservírujeme vriace na studený tanier. Taniere si zahrejeme v rúre, aby boli teplé, nie príliš horúce. Na tanier sa podáva aj surový šalát, tak nech tie krehké lístky hneď nezvädnú.

6. Zmes dáme na plytký široký tanier. Listy červeného špenátu a choy sum postriekame najskôr repkovým olejom. Na dosolenie môžeme použiť aj lupienkovú soľ a na záver všetko pokvapkáme citrónovou šťavou.

 

Tento zdravý a rýchly recept, ktorý pripravíte jednoducho a do 30 minút nájdete v bestselleri ZDRAVÉ RÝCHLOVKY.

Zdrave rychlovky Cover Foto Banner

 

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Teplý šalát z bielej fazule

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1506
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.