4. FEB 2015

Teplý šalát s cícerom a baby špenátom

Cícer má v sebe prirodzene veľa vlákniny a obsahuje aj veľmi veľa železa.

Suroviny:

  • 1 prírodný tofu syr
  • 1 stredne veľká cuketá
  • 1/2 hrnčeka bio cíceru z plechovky
  • 1/2 hrnčeka tekvicových semiačok
  • 2 hrste babby špenátu
  • 1/2 ČL himalájskej soli
  • 1/2 ČL sušeného cesnaku
  • štipka čierneho korenia
  • štipka chilli korenia
  • 3 PL olivového oleja

Postup prípravy:

Cuketu a tofu si nakrájame na menšie kúsky a opečieme na olivovom oleji dozlatista. Na suchej panvici opražíme tekvicové semiačka, stačí niekoľko sekúnd, pretože začnú na panvici "tancovať". Cícer z plechovky poriadne prepláchneme, aby sme ho zbavili všetkej chuti z nálevu. K opečenej cukete a tofu pridáme tekvicové semiačka, cícer a ešte za horúca aj opláchnutý baby špenát. Jemne premiešame, pridáme soľ, sušený cesnak, korenie a chilli korenie a na 2 minútky prikryjeme panvicu pokrievkou, aby sa baby špenát mierne sparil. Pred konzumáciou ešte môžeme primiešať aj čerstvý špenát.

Odporúčame prečítať: Ázijský šalát s krevetami

Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-recepty/recept/teply-salat-s-cicerom-a-baby-spenatom/

Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Teplý šalát s cícerom a baby špenátom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.