9. OKT 2013

Tekvicová krémová polievka s ricottovými knedličkami

Teplá tekvicová polievka pôsobí ako balzam na dušu. V jej aktuálnej sezóne ju zoženiete aj na trhu. V tejto verzii si ju môžete pripraviť s netradičnými knedlíčkami.

SUROVINY

polievka (pre cca 3osoby):

  • 1 malá hokkaido tekvica
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 2 strúčiky cesnaku
  • cca 400ml zeleninového vývaru
  • 100ml kokosového mlieka
  • 1ČL kari korenia
  • 1ČL hnedého cukru
  • 1ČL nastrúhaného zázvoru
  • olivový olej
  • soľ, čierne mleté korenie
  • opražené tekvicové/slnečnicové semienka

 

Ricottové knedličky:

  • 100g ricotty
  • 25g špaldovej múky
  • 25g parmezánu
  • 1 vajce
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1PL masla
  • soľ, čierne mleté korenie
  • hrsť petržlenovej vňate

POSTUP

Tekvicu olúpeme, vyberieme jadierka a dužinu nakrájame na kostky. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme zapiecť do rúry, posledných 5 minút posypeme cukrom, nech nám skaramelizuje.

Do hrnca nalejeme olivový olej, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, speníme, pridáme tekvicu, kari korenie, hnedý cukor, zázvor, na kôstky nakrájanú mrkvu a chvíľu orestujeme. Pridáme vývar a varíme pokým nie je tekvica polomäkká. Pridáme kokosové mlieko a rozmixujeme. Osolíme,okoreníme podľa chuti.

Ricottu zmiešame spolu so všetkými ostatnými ingredienciami pokým nám nevznikne cesto husté ako na klasické knedličky do polievky. Pomocou 2 lyžíc tvarujeme knedličky a varíme vo vriacej osolenej vode pokým nám nevyplávajú na povrch.

Polievku môžeme dochutiť tekvicovým, orechovým alebo kvalitným olivovým olejom a dozdobiť praženými tekvicovými/slnečnicovými semienkami.


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tekvicová krémová polievka s ricottovými knedličkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.