14. JUN 2014

Super ľahká bábovka bez múky

Kto povedal, že sa nedá upiecť bábovka bez múky? A teda aj bez lepku a ešte bez tuku. Toho zlého. A zato dobrého tuku, ktorý by mal byť náš každodenný.

INGREDIENCIE:

  • 4 vajíčka
  • 100 g hnedého nerafinovaného cukru
  • 5 PL olivového oleja
  • 3 PL pomletých arašidov (hodiť do mixéra)
  • 5 PL pomletého kokosu (hodiť do mixéra, bude jemnejší)
  • 4 PL pomletých mandlí
  • 1 kopcová KL kypriaceho prášku (najlepšie bez fosfátov)
  • 2 zarovnané PL kvalitného kakaa
  • sušené slivky alebo hrozienka

 
POSTUP:

Vajíčka oddelíme do dvoch misiek na žĺtky a bielky. Najskôr vymiešame žítky s cukrom na penu, až kým sa cukor nerozpustí.
Počas miešania, keď už je pena hotová, prilejeme olivový olej a prisypeme kypriaci prášok do pečiva. Stále mixujeme mixérom. Keď je pena hotová, vymiešame (s čistými metličkami) ešte bielka na sneh. Mixér odložíme, vezmeme varešku a zľahka primiešavame striedavo oriešky a sneh. Vznikne krásne penové cesto.

Polovicu nalejeme do vopred vymastenej a vysypanej formy, odporúčam aj vystrihnúť kruh z papiera na pečenie a vystlať ním formu, aby sa nám bábovka neprilepila a dala sa dobre vyklopiť. Do polovice cesta, ktoré nám zostalo, zamiešame kakao spolu s hrozienkami alebo nakrájanými sušenými slivkami. Vylejeme na biele cesto do formy.

Pečieme na 170 stupňov Celzia asi 30 minút. Vyberieme po teste so špajdlou: ak na špajdle, ktorú pichneme do koláča, neostane prilepené cesto, bábovka je hotová.

 


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Super ľahká bábovka bez múky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.