28. OKT 2013

Steak z tuniaka s jesenným šalátom z húb, tekvice a špenátu s koriandrovým pestom

Cez víkend som trochu relaxovala na záhrade. Pooberala som poslednú úrodu cukín a rajčín. Polka nasadeného šalátu žiaľ neprežila nočné mrazy, ale zato koriandru a špenátu sa nič nestalo…Tak som ich využila do jesenného šalátu, k tomu grilovaný steak a aromatické koriandrové pesto, ktoré sa výborne hodí k rybám…Skvostná večera hotová za 15 minút.

SUROVINY 

Ingrediencie na tuniaka:

  • 2 steaky z tuniaka
  • čerstvý rozmarín
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1PL citrónovej šťavy
  • soľ, čierne mleté korenie
  • 1/2 chilli papričky

 

Ingrediencie na šalát:

  • baby špenát
  • tekvica (ja som použila hokkaido)
  • huby (v mojom prípade hliva a šampiňóny)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • limetková šťava
  • tekvicové semienka
  • soľ, čierne mleté korenie

 

Ingrediencie na koriandrové pesto:

  • Hrsť koriandru
  • 4-5 PL olivového oleja
  • 1PL tekvicových semienok (kľudne môžete použiť píniové oriešky/vlašské orechy/slnečnicové semienka)
  • 1PL limetkovej šťavy
  •  Soľ , čierne mleté korenie
  • 2PL parmezánu

 

POSTUP

Tuniaka marinujeme v zmesi olivového oleja, citrónovej štavy, plátkov cesnaku, nakrájaného rozmarínu a nakrájanej chilli papričky. Necháme marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny. Tuniaka osušíme papierovou utierkou, osolíme a okoreníme. Grilujeme na rozpálenej panvici z každej strany cca 3 minúty (závisí od hrúbky mäsa).

Na olivovom olej speníme najemno nakrájanú cibuľu, plátky cesnaku, pridáme tekvicu nastrúhanú škrabkou na zemiaky, šampiňóny a nakoniec špenát (ja som do panvice prihodila len polku, druhú som použila surovú), dusíme do al dente. Osolíme, okoreníme, pridáme citrónovú šťavu a posypeme tekvicovými semienkami.

Všetky ingrediencie na pesto rozmliaždime v mažiari a podávame ku steaku.


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Steak z tuniaka s jesenným šalátom z húb, tekvice a špenátu s koriandrovým pestom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.