11. SEP 2014

Šťavnatý jablkový pie

Najradšej ho mám, keď je ešte teplý s kopčekom vanilkovej zmrzliny, alebo créme fraiche, ale aj samotný je výborný.

Odporúčame prečítať: Čo by nášmu jedálničku nemalo chýbať v jeseni

Suroviny:

  • 1 lístkové cesto
  • 1/2kg jabĺk
  • 80 g hnedého cukru (môže byť aj obyčajný)
  • 2 PL hrozienok
  • 4 PL vlašských orechov
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 vajce na potretie

Postup:

Rúru predhrejeme na 190 stupňov Celzia. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, uložíme naň cesto tak, aby nám približne 5 cm prečnievalo. Jablká nakrájame na tenké plátky, zmiešame s múkou, cukrom, škoricou, posekanými orieškami a hrozienkami. Jablkovú zmes vysypeme na cesto a vyčnievajúce kraje prehneme smerom do stredu. Cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme asi polhodinu.

Odporúčame prečítať: Chcete byť štíhli? Jedzte jablká a hrušky!

Zdroj receptu: http://foodbloger.com/2012/10/28/stavnaty-jablkovy-pie/#more-132

Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Šťavnatý jablkový pie

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.