15. FEB 2015

Špenátové pirôžky z celozrnnej špaldovej múky

Špenát je plný železa a ďalších živín. V kombinácii so špaldovou múkou si z neho môžete pripraviť aj chutné pirohy.

Potrebujeme:

  • 500 g zemiakov
  • cca 300g (možno aj viac/menej podľa cesta) hladkej celozrnnej špaldovej múky 
  • 2 lyžice kokosového oleja 
  • 1 mrazený špenát
  • 50 g surového baby špenátu
  • 1 bryndzu (alebo aj syr Niva)
  • 1 väčšiu cibuľku
  • 5 šampiňónov
  • sterilizovanú kukuricu (1 menšiu konzervu)
  • himalájska soľ (podľa chuti)


Postup:

Uvaríme si zemiaky v šupke. Olúpeme ich a nastrúhame najemno. Prisypávame múku, štipku soli a tvarujeme cesto, aby sa veľmi nelepilo. Ak ho máme vytvarované, necháme ho trošku odstáť a zatiaľ si pripravíme špenátovú omáčku. Na kokosovom oleji opražíme cibuľku a nakrájané šampiňóny. Pridáme mrazený špenát, dochutíme, osolíme, okoreníme podľa vlastných predstáv a necháme podusiť. Občas pomiešame. Môžeme pridať aj lístky z čerstvého baby špenátu (ale tie je škoda tepelne upravovať, tak sme si ich potom pridali na tanier surové). Vyvaľkáme cesto, pokrájame na štvorce a do každého pridáme lyžičku bryndze alebo syru Niva s kukuricou (vegáni si namiesto syra a bryndze môžu spraviť plnku z mixovaného tofu, sójového bieleho jogurtu, pažítky a ochutia si ju podľa svojich predstáv). Pirohy preložíme, pritlačíme a postupne jeden po druhom vkladáme do vriacej osolenej vody. Tie, ktoré vyplávajú na povrch, naberieme lyžicou a môžeme podávať na tanier. Pridáme si špenátovú omáčku a ozdobíme špenátovými lístkami.

Odporúčame prečítať: Špenátová omeleta so sušenými paradajkami

Zdroj receptu: https://www.facebook.com/189633631994/photos/a.422335246994.214833.189633631994/10152994977396995/?type=1&theater

 


Autor článku

Ravita

Ravita s.r.o.

Spoločnosť Ravita je výrobca chutných produktov zdravej výživy. Prinášame kvalitné produkty určené pre tú najlepšiu starostlivosť o Vaše zdravie. Aby sme vyrobili tie najvýživnejšie produkty spájame pri výrobe tradíciu s láskou a kvalitu s jedinečnosťou. Vyrábame aj ekologicky, čiže s láskou

www.ravita.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Špenátové pirôžky z celozrnnej špaldovej múky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.