9. MÁJ 2014

Špenátová pohánka s pečenou špargľou, cuketou a šampiňónmi

Pohánka je tak trochu zabudnutá obilnina, ktorá bola kedysi veľmi jednoducho dostupným jedlom pre najchudobnejších. Je totiž nenáročná na pestovanie. Jej zabudnutá sláva sa začína znovuobjavovať vďaka jej skvelým nutričným hodnotám.

 

Na prípravu 2 porcií potrebujeme:

1 hrnček lúpanej pohánky v bio kvalite, 1 plechovka kokosového mlieka, 10 stoniek zelenej špargle, 1 cuketa, 3 PL mrazenej kukurice, 6 hlavičiek šampiňónov, hrsť čerstvých špenátových listov, 3 lístky medvedieho cesnaku, 1 PL maslo ghee, 3 PL repkového oleja, soľ, korenie, 3 nové cibuľky

Postup prípravy:

Nakrájame si zeleninu - špargľové stonky asi na 2 cm kúsky, ďalej šampiňóny na plátky a cuketu na kocky. Zeleninu opečieme na panvici na repkovom oleji, najprv špargľu, potom pridáme cuketu a na záver len veľmi krátko šampiňóny. Novú jarnú cibuľku si nakrájame na kolieska, orestujeme na panvici s maslom ghee.  Medzitým rozmixujeme 1/3 kokosového mlieka so špenátovými listami. Pridáme pohánku k cibuľke a asi 3 minúty ju pražíme.  Do pohánky vylejeme 2/3 kokosového mlieka a za stáleho miešania ju varíme. Varíme, kým sa neodparí voda z mlieka a ak sa tak stane, pridáme špenátové kokosové mlieko. Opäť miešame, kým sa neodparí voda. Na záver pridáme pečenú zeleninu, mrazenú kukuricu, soľ, korenie, nakrájaný medvedí cesnak na drobné kúsky a jemne premiešame. Podávame s čerstvým sezónnym šalátom.


 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Špenátová pohánka s pečenou špargľou, cuketou a šampiňónmi

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.