5. SEP 2014

Špenátová nátierka s garam masala

V tomto recepte je použité korenie garam masala. Zmes voňavého indického  korenia  sa dá použiť v rozličných ázijských pokrmoch s mäsom, jogurtom a zeleninou. Ak ste presvedčení, že ho už nikdy nepoužijete, nahraďte ho v tomto recepte škoricou, kardamonom, rímskou rascou a trochou chilli.

Suroviny:

  • 300 g listového špenátu
  • 1/4 malej lyžičky garam masala
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 g uvarené pšeno
  • 100 g póru nasekaného na kúsky
  • soľ
  • 200 g shitaké húb
  • 50 g kukuričnej krupice
  • niekoľko kvapiek ume octu a sójová omáčka
  • 2 PL olivového oleja

Postup: 

Na panvici zohrejeme olej a pridáme garam masala, počkáme, kým sa korenie ohreje, pridáme cesnak, pór a huby shitaké. Keď huby pustia vodu, prisypeme k zmesi trochu polenty (podľa potreby) a premiešame. Krátko povaríme a na záver pridáme umytý špenát. Varíme cca 3-5 minút. Dochutíme soľou a octom, rozmixujeme nahrubo, dohladka zmixujeme po vychladnutí. Potom primiešame uvarené pšeno a dochutíme sójovou omáčkou.

Ďalšie využitie tejto nátierky je, že sa dá použiť aj ako príloha k steaku alebo k pečenému syru či tofu.

Odporúčame prečítať: 

Ako nášmu telu prospievajú antioxidanty

Jarná zelenina, ktorá vzpruží telo i myseľ

 

Zdroj receptu: http://horecka.wordpress.com/2013/03/16/natierky-veganske-bez-laktozy-a-bezlepkove/
Zdroj foto: www.freedigitalphotos.net (smarnat)

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Špenátová nátierka s garam masala

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.