23. APR 2014

Špargľa de luxe s bylinkovým pyré

Broňa Horváthová

Rozhodla som sa, že špargľa zostane v tej najjednoduchšej podobe, ako je len možné, zatiaľ čo príloha - zemiakovo-šošovicové pyré s bylinkami a cesnakový dip budú o čosi výraznejšie.

Na dve porcie potrebujete:

  • zväzok zelenej špargle
  • maslo
  • čierne korenie
  • soľ
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • hrnček červenej šošovice
  • 2 jarné cibuľky aj s 3 cm zelenej časti
  • hrsť nasekanej pažitky
  • hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • maslo/ olivový olej

Dip:

Polovica balenia syru typu Philadelphia vymiešaná so strúčikom cesnaku.

Postup:

Zemiaky ošúpeme, uvaríme v osolenej vode. Šošovicu prepláchneme a tiež uvaríme - trvá to asi 10-15 minút. Ochutíme soľou a korením. Jemne rozmixujeme tyčovým mixérom. Zemiaky pretlačíme, pridáme šošovicu a poriadne premiešame na husté pyré. Vďaka tomu, že je šošovicová zmes redšia, nie je potrebné žiadne mlieko. Pridáme masielko, alebo olivový olej, premiešame a dochutíme soľou, korením a bylinkami.

Drevnaté konce špargle zrežeme a krátko ju oblanšírujeme. Opečieme ju dozlatista na masle, ochutíme soľou a korením a ozdobíme vymiešanou philadelphiou s cesnakom.

Zdroj: http://www.delisssima.com/2013/05/spargla-de-luxe-s-bylinkovym-pyre.html


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Špargľa de luxe s bylinkovým pyré

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Vegetariánsky tataráčik
Barbora Drahovská
Domáce musli tyčinky
Natália Spišiaková
Domáce musli tyčinky
30
SEP
Vanilkové rožky
AkoSiUvaritZdravie
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 860
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.