Špargľa de luxe s bylinkovým pyré

Broňa Horváthová

Rozhodla som sa, že špargľa zostane v tej najjednoduchšej podobe, ako je len možné, zatiaľ čo príloha - zemiakovo-šošovicové pyré s bylinkami a cesnakový dip budú o čosi výraznejšie.

Špargľa de luxe s bylinkovým pyré
23. APR 2014

Na dve porcie potrebujete:

  • zväzok zelenej špargle
  • maslo
  • čierne korenie
  • soľ
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • hrnček červenej šošovice
  • 2 jarné cibuľky aj s 3 cm zelenej časti
  • hrsť nasekanej pažitky
  • hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • maslo/ olivový olej

Dip:

Polovica balenia syru typu Philadelphia vymiešaná so strúčikom cesnaku.

Postup:

Zemiaky ošúpeme, uvaríme v osolenej vode. Šošovicu prepláchneme a tiež uvaríme - trvá to asi 10-15 minút. Ochutíme soľou a korením. Jemne rozmixujeme tyčovým mixérom. Zemiaky pretlačíme, pridáme šošovicu a poriadne premiešame na husté pyré. Vďaka tomu, že je šošovicová zmes redšia, nie je potrebné žiadne mlieko. Pridáme masielko, alebo olivový olej, premiešame a dochutíme soľou, korením a bylinkami.

Drevnaté konce špargle zrežeme a krátko ju oblanšírujeme. Opečieme ju dozlatista na masle, ochutíme soľou a korením a ozdobíme vymiešanou philadelphiou s cesnakom.

Zdroj: http://www.delisssima.com/2013/05/spargla-de-luxe-s-bylinkovym-pyre.html


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Špargľa de luxe s bylinkovým pyré

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

TOP články

    Desiatujete každý deň?
    Áno, desiata je dôležitá.
    Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
    Nie, nikdy na to nemám čas.

    Celkom hlasovalo: 1973
    Archív ankiet

    Odber newsletterov
    Tip pre redakciu
    Poslať článok

    Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.