10. JAN 2015

Špaldový chlieb so sušenými paradajkami a vlašskými orechmi

Špalda je nepochybne jednou z najzdravších obilnín. Čo poviete na chrumkavý špaldový chlieb? 

(bez obsahu laktózy, nízky obsah lepku, bez cukru, bezvaječný)
Čas prípravy: menej ako 1 hodina
Doba varenia: menej jako 1 hodina

Suroviny na 10 porcií: 

  • 200 g špaldovej múky
  • 200 g pohánkovej múky
  • 80 g vlašských orechov
  • 30 g slnečnicových semien
  • 60 g sušených paradajok
  • 200 ml mandľového mlieka
  • 100 ml vody
  • 1 ČL melasy
  • 4 PL oleja z vlašských orechov
  • ½ ČL kokosového oleja
  • droždie
  • soľ

Príprava:

Sušené paradajky namočíme do studenej vody na 15 minút. Potom vodu vylejeme a paradajky pokrájame na malé kocky. Rúru si predhrejeme na 160 °C. Medzitým v mise zmiešame všetky suché ingrediencie. Do vriacej vody pridáme mandľové mlieko, melasu a olej z vlašských orechov. Všetky tekuté ingrediencie vymiešame. Potom spolu zmiešame tekutú a suchú zmes a všetko spolu dobre vymiešame. Pridáme slnečnicové semená, sušené paradajky a podrvené vlašské orechy. Formu na pečenie chleba vymastíme kokosovým olejom. Do formy potom vylejeme cesto a pečieme približne 1 hodinu.

Odporúčame prečítať: Chrumkavý domáci chlieb


Autor článku

Superfitmonkey

Alesya Volpi Radkovska

Alesya Volpi sa narodila na Ukrajine a už v štyroch rokoch začala navštevovať svoje prvé hodiny tanca. Nikdy neostala len pri jednom tanečnom štýle, ale snažila sa zdokonaľovať v rôznych tanečných štýloch: moderný tanec, hip-hop, dancehall, reggae ton, balet a nakoniec twerk. S cieľom vytvoriť dokonale vyvážený životný štýl pre každú ženu, Alesya cestovala po celom svete aby študovala rôzne formy životných štýlov a zistila, čo funguje najlepšie pre ženy rôznych národností. V súčastnosti je Alesya profesionálnou choreografkou, fitness inštruktorkou a odborníčkou na výživu. Žije na Slovensku so svojím manželom a dvojročným synom. V roku 2015 Alesya vytvorila nový sexy a stimulujúci tanečný fitness životný štýl - GLAMNESS.

https://glamness.com

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Špaldový chlieb so sušenými paradajkami a vlašskými orechmi

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.