20. DEC 2014

Špaldovo-makové mafiny s jablkami

Zdravé mafinky s makom a jablkami sa hodia i na slávnostne prestretý stôl. 

Suroviny na 10 porcií: 

  • 3 vajcia
  • 100 ml mandľového mlieka
  • 150 g špaldovej múky
  • 50 g ovsených vločiek
  • 3 PL maku
  • 2 jablká (najlepšie sladké jablká)
  • 2 PL melasy
  • 1 PL agávového sirupu
  • ½ ČL mletého muškátového orieška
  • ½ ČL škorice
  • ½ ČL kokosového oleja
  • ½ balíčka prášku na pečenie
  • štipka soli
  • podľa možnosti vlašské orechy na ozdobu

Postup: 

Rozmiešame vajcia s melasou a agávovým sirupom. Pomaly primiešavame mandľové mlieko. Pridáme 50 g špaldovej múky a dobre rozmiešame. Postupne takto primiešavame aj zvyšné množstvo múky. Nakoniec pridáme ovsené vločky, muškátový oriešok, škoricu a prášok do pečiva a všetko spolu vymiešame.

Jablká očistíme a pokrájame na malé kocky. Mafinové formy vymastíme kokosovým olejom. Na dno každej formy lyžicou nalejeme cesto tak, aby bolo zakryté len dno formy. Potom pridáme vrstvu jabĺk a formy doplníme až po okraj ďalšou vrstvou cesta. Nakoniec ozdobíme vlašskými orechmi. Pečieme v rúre po dobu 30-40 minút pri 180 °C.

Odporúčame prečítať: Kakaové cookies trošku netradične


Autor článku

Superfitmonkey

Alesya Volpi Radkovska

Alesya Volpi sa narodila na Ukrajine a už v štyroch rokoch začala navštevovať svoje prvé hodiny tanca. Nikdy neostala len pri jednom tanečnom štýle, ale snažila sa zdokonaľovať v rôznych tanečných štýloch: moderný tanec, hip-hop, dancehall, reggae ton, balet a nakoniec twerk. S cieľom vytvoriť dokonale vyvážený životný štýl pre každú ženu, Alesya cestovala po celom svete aby študovala rôzne formy životných štýlov a zistila, čo funguje najlepšie pre ženy rôznych národností. V súčastnosti je Alesya profesionálnou choreografkou, fitness inštruktorkou a odborníčkou na výživu. Žije na Slovensku so svojím manželom a dvojročným synom. V roku 2015 Alesya vytvorila nový sexy a stimulujúci tanečný fitness životný štýl - GLAMNESS.

https://glamness.com

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Špaldovo-makové mafiny s jablkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.