19. APR 2014

Špaldové wrapy s lososom a omeletou

Možno  sa rozhodujete, aké jedlo si zobrať so sebou na cesty. Bagety už nechutia a neláka vás ani reštaurácia popri ceste. Osvedčené jedlá vám už ani nechutia a hľadáte niečo, niečo špeciálne, niečo iné a zdravšie, chutnejšie.

Čo budete potrebovať na cca 10 wrapov – palaciniek (záleží na veľkosti vašej panvice), odporúčame aspoň 20-25cm, aby sa vám wrapy dobre plnili a rolovali:

  • 200ml špaldového nápoja
  • 6 kusov prepeličích vajíčok (ak s vajíčkami máte problém, použite 1 normálne slepačie)
  • 200g hladkej špaldovej múky
  • 3g morskej soli, alebo bylinkovej soli
  • 3g rozmarínu – môžete použiť čerstvý, ktorý si nameliete, alebo sušený, namiesto neho môžete použiť majorán, bazalku alebo iné bylinky
  • 200ml vody
  • 5ml oleja na opečenie wrapov (palaciniek)

Postup:

Zmiešajte všetky suroviny a na panvici upečte palacinky – špaldové wrapy.

Takže wrapy máte pripravené a teraz príde časť, kde môžete použiť čokoľvek, čo vám chutí a, samozrejme, hodí sa do wrapu. My sme použili nasledovný postup: wrapy sme natreli nátierkou, ktorú sme si pripravili z jarnej cibuľky, rozmarínu a čerstvého kozieho syra.

Na každý wrap sme nakládli nórsky údený losos (50-70g), nemusíte šetriť, na to ešte na pásiky nakrájanú žltú papriku, to sme zatočili a prvý wrap je hotový.

Druhý wrap sme opäť natreli nátierkou z kozieho syra. Pripravili sme si omeletu zo 6 prepeličích vajíčok. Tú sme položili do stredu wrapu a doplnili čerstvou rukolou. Zatočili a aj druhý wrap bol hotový. Podávať ho môžete s čerstvou zeleninou, šalátom. Ak ho zabalíte do nádobky, môžete si ho zobrať so sebou na cesty. Chutí aj studený a určite obohatí váš jedálniček.

Ilustračná foto: www.freedigitalphotos.net (KEKO64)

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Špaldové wrapy s lososom a omeletou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.